Haugesunds Per Kristian Bråtveit har også holdt nullen ni ganger, men han har også spilt to kamper flere. Odd har også ni rene bur på 17 kamper, men der står reservekeeper Viljar Myhra bak tre av dem.

I OBOS-ligaen kommer Bodø/Glimts Ricardo nærmest med seks rene bur.

I 2. divisjon har Nest Sotra, Alta og Skeid sju kamper uten baklengs.

Det betyr at HamKams sisteskanse kan skilte med best statistikk på Norges tre øverste nivåer.

En bonus

Jarosinski er fornøyd med å toppe statistikken, og benytter anledningen til å rose lagets defensive kvaliteter.

– Jeg har ikke vunnet noe ennå. Dersom vi rykker opp og jeg fremdeles har flest kamper uten å slippe inn, vil det være som en bonus. Hele forsvarsrekka har fungert bra i år, for dette handler om samarbeid, sier 28-åringen.

Underveis i praten med HA-sporten presiserer polakken flere ganger at alt han bryr seg om er tre poeng og opprykk til OBOS-ligaen. Samtidig legger han ikke skjul på at det er deilig ved kampslutt, dersom han har klart å holde ballen utenfor egne nettmasker.

– Det er en fin følelse, en god dag på jobben. Samtidig er det ingen hvilepute, for det gir meg bare ekstra motivasjon for å trene enda hardere.

– NORGES BESTE I FELTET

Tidligere har Jarosinski kjent på nivået både i 1. divisjon og Eliteserien. Han er stinn av selvtillit.

– Selv mener jeg at jeg er god nok for Eliteserien. Jeg har spilt der tidligere og klart meg bra. I OBOS-ligaen har jeg også erfaring, og presterte godt, sier han.

Ved spesielt ett aspekt av keeperjobben føler han seg sterk.

– Jeg mener jeg er best i Norge i feltarbeidet. Der er jeg veldig trygg på meg selv.

Hyller Høgmo

Jarosinski trenes i det daglige av keepertrener Rolf Høgmo. Samarbeidet de to imellom har vært gull verdt for HamKams bakerste mann.

Med en fortid i Strømsgodset, Alta og Hønefoss har Jarosinski rukket å jobbe med noen keepertrenere.

– For meg er Rolf landets beste keepertrener. Han har gjort meg bedre i feltet, på strek, fysisk og med ballen i beina, sier Jarosinski, før møtet med Finnsnes søndag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.