Haugesunds Per Kristian Bråtveit har også holdt nullen ni ganger, men han har også spilt to kamper flere. Odd har også ni rene bur på 17 kamper, men der står reservekeeper Viljar Myhra bak tre av dem.

I OBOS-ligaen kommer Bodø/Glimts Ricardo nærmest med seks rene bur.

I 2. divisjon har Nest Sotra, Alta og Skeid sju kamper uten baklengs.

Det betyr at HamKams sisteskanse kan skilte med best statistikk på Norges tre øverste nivåer.

En bonus

Jarosinski er fornøyd med å toppe statistikken, og benytter anledningen til å rose lagets defensive kvaliteter.

– Jeg har ikke vunnet noe ennå. Dersom vi rykker opp og jeg fremdeles har flest kamper uten å slippe inn, vil det være som en bonus. Hele forsvarsrekka har fungert bra i år, for dette handler om samarbeid, sier 28-åringen.

Underveis i praten med HA-sporten presiserer polakken flere ganger at alt han bryr seg om er tre poeng og opprykk til OBOS-ligaen. Samtidig legger han ikke skjul på at det er deilig ved kampslutt, dersom han har klart å holde ballen utenfor egne nettmasker.

– Det er en fin følelse, en god dag på jobben. Samtidig er det ingen hvilepute, for det gir meg bare ekstra motivasjon for å trene enda hardere.

– NORGES BESTE I FELTET

Tidligere har Jarosinski kjent på nivået både i 1. divisjon og Eliteserien. Han er stinn av selvtillit.

– Selv mener jeg at jeg er god nok for Eliteserien. Jeg har spilt der tidligere og klart meg bra. I OBOS-ligaen har jeg også erfaring, og presterte godt, sier han.

Ved spesielt ett aspekt av keeperjobben føler han seg sterk.

– Jeg mener jeg er best i Norge i feltarbeidet. Der er jeg veldig trygg på meg selv.

Hyller Høgmo

Jarosinski trenes i det daglige av keepertrener Rolf Høgmo. Samarbeidet de to imellom har vært gull verdt for HamKams bakerste mann.

Med en fortid i Strømsgodset, Alta og Hønefoss har Jarosinski rukket å jobbe med noen keepertrenere.

– For meg er Rolf landets beste keepertrener. Han har gjort meg bedre i feltet, på strek, fysisk og med ballen i beina, sier Jarosinski, før møtet med Finnsnes søndag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00