OSLO: - Roman har utviklet seg mye i løpet av sine to år i Norge. Han har blitt mye sterkere i kroppen. Men den viktigste oppgaven til en spiss er å score mål, og i dag ble det ingen, forklarer Hickersberger.

Han fikk se sin landslagskandidat både som oppspillspunkt og som avslutter i den første omgang.

God første, feil i andre
Han hadde en prat med Kienast etter kampen, før han tok seg tid til å prate med HA-sporten.

- Roman spilte en god førsteomgang sammen med resten av laget, og han hadde flere gode sjanser, blant annet enn i tverrliggeren (offside, red.anm.).
Hickersberger var imidlertid ikke like imponert over spissen etter pause, da HamKam som lag, falt ned flere nivåer.
- Det er helt tydelig at Roman blir sliten utover i omgangen, og han er ikke like mye involvert samtidig som han gjør flere feil og velger feil løsninger, sier Hickersberger.

God kontakt
- Er det mulig å sammenligne Kienasts spill i HamKam og spillestilen her, med det du forventer av en landslagsspiss?

- Ja, jeg kan i hvert fall sammenligne Romans spill med det jeg ser av spissene i den hjemlige serien. Roman har en god sjanse til å ta en plass i VM-troppen til sommeren hvis han fortsetter å prestere som i første omgang. Og scorer mål, smiler Hickersberger.
Han har god kontakt med Arne Erlandsen, og er fornøyd med at Kienast i HamKam har blitt en mer komplett spiller som også jobber hardere defensivt.

- Ikke straffe
Hickersberger var forundret over at Lyn fikk straffe på overtid mot HamKam.

- Straffe? Nei, det mener jeg var veldig hardt dømt, sier 59-åringen.
Han forstår litt mer når HA-sporten forklarer at det har vært mye fokus på dommeravgjørelser og holding inne i målfeltet i Norge i serieinnledningen.
Hickersberger tror imidlertid at det kan bli en utfordring for spillerne i den norske serien når de kommer ut i internasjonale kamper, der det ikke dømmes straffe i slike situasjoner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.