ALVDAL: Jan Michaelsen trente en stund hjemme i Danmark i vinter, og uttalte til HA-sporten at han følte seg i kjempeform.

Han mente den danske oppkjøringsmodellen var mye av årsaken.

Spilte før han var klar
Men like før seriepremieren mot Bodø/Glimt ble han syk og kraftig satt tilbake.

Michaelsen var med fra start mot Viking, men var langt unna toppformen.
- Jeg spilte før jeg var klar. I kampen mot Viking ble jeg bare løpende i mellom, og kom aldri inn i kampen. Prøvde å bidra ved å dirigere og styre de andre. Sånn har det vært i flere kamper også, sier Michaelsen til HA-sporten.
HamKam er på treningsleir i Alvdal. Her skal de i fredlige omgivelser gjøre seg klare til å ta fatt på den vanskelige snuoperasjonen som skal til, om de skal klare å overleve i Eliteserien.
- Vi er helt klart en dumpekandidat. Det er selvsagt mye som må bedres, og kan hende endres. Det blir knalltøft å snu dette.

Vil involveres mer
37-åringen mener kampene - med unntak av oppgjøret mot Aalesund - har vært jevne, men at laget har vært for dårlig til å bikke matchene over i sin favør.

- Alle har underprestert. Jeg er en av dem som ikke har prestert bra nok. Jeg er ikke tilfreds med vårsesongen jeg har levert.
Og en type som Michaelsen hater nettopp det. For, som alle andre, vet han at det bor mer i ham enn det han presterte før EM-pausen.

- Jeg er en stolt spiller. Det gjør oppriktig vondt når jeg føler jeg ikke har vært god. Det er derfor jeg blir så gal når vi ikke presterer. Men jeg skulle gjerne vært mer involvert. Jeg er blitt litt for mye balansespiller. Vi spiller på en litt annen måte i år, og kanskje kunne vi tjent på å være mer tålmodige.

Ett tilbake, to fram
Og som dansk er det ikke annet enn naturlig at Michaelsen er opptatt av forskjellene på spillestilen i Norge og Danmark.

- Du kan godt sitere meg på at jeg mener det sparkes mer enn det spilles i Norge. Det er bra å være direkte i spillestilen når det andre laget er i ubalanse, men noen ganger kan det være smartere å ta ett skritt tilbake, for så å ta to skritt fram. Uten at det skal gå ut over spillestilen selvsagt. Men dette bestemmer Arne Erlandsen.
Som HA-sporten skrev i går, har HamKam nå flere spillere tilgjengelig enn hva tilfellet har vært så langt i sesongen. 

- Skadene er en forklaring. Vi bruker det ikke som en unnskyldning, men vi har nesten ikke hatt det samme laget i to kamper på rad. Nå som vi får tilbake flere spillere, gode spillere med tippeligaerfaring, vil det bli bedre. Jeg har slitt, Ringberg har slitt, Urosevic har slitt. Det samme har Gullerud. Og det er bare på midten. Jeg mener det ikke er bra med så mye skifte av underlag, og vi må lære av det som har skjedd. Ringberg er konge i lufta, og vinner det meste, men vi har slitt med å få noen til å fungere sammen med ham på topp. Vi har slitt med samhandlingen generelt over hele banen offensivt.

- Kunne blitt Erlandsen-assistent
Både unødvendige straffespark og utvisninger har avgjort kamper i HamKams disfavør denne sesongen. Michaelsen brant straffe mot Aalesund og ble utvist mot Stabæk.

- Det har vært en del rare situasjoner, som har ført til at vi har tapt kamper. Straffen jeg misset i Aalesund, var vond. Men vi må bli bedre i begge boksene. Og vi må få i gang flere matchvinnere. Spisser som scorer mål, en keeper med viktige redninger, backer som skaper overtall og innleggsmuligheter. Dette gjelder i alle posisjoner, ikke bare for spissene. Men jeg har hundre prosent tro på at vi klarer å holde oss oppe.
Sier Jan Michaelsen.

Som garanterer at dette er hans siste sesong som spiller.
- Ja, jeg gir meg i høst. Nå vil jeg hjem til Danmark og dyktiggjøre meg som trener. Jeg kunne fått tilbud om å bli assistenten til Arne Erlandsen, men familien min er i Danmark, og det er ikke holdbart å være borte fra dem lenger. Men før jeg gir meg, skal jeg gjøre alt i min makt for å bidra til at HamKam holder seg oppe. Det ville vært supervondt å forlate HamKam ved nedrykk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.