For utenforstående kan et underskudd på nesten 800.000 kroner og en negativ egenkapital på over 2,1 millioner kroner virke som nok et dårlig årsresultat på Briskeby, men i praksis er klubben i balanse og har alt på stell før de skal sette kursen mot opprykk i 2016.

For det er noe annet når kreditorene har navn som Knut Hage, Ståle Solbakken, Truls Haakonsen og styrelederen Truls Nordby Johansen selv.Dette er mennesker som vet de ikke er garantert å få pengene sine tilbake. Det er nok heller en større sjanse for at de ettergir det de allerede har sprøytet inn og til og med investerer ytterligere i klubben.

Dette er vennligsinnede kreditorer som bare har opprykk som mål.

I det hele tatt ser det bedre ut enn på lenge i HamKam nå. De har fått på plass en stor og viktig hovedsponsor, de har spennende rekruttering og de gjør fine grep utenfor banen ved å ta på seg omdømmebyggende resultater.

Det eneste som mangler nå, er at de lykkes på banen og fyller Briskeby igjen.

Men det er også det aller viktigste.

Er favoritt

Ser vi på det laget HamKam-trener Kent Bergersen har til rådighet, så er det også grunn til optimisme – bare laget blir skadefritt og alle kommer opp på det fysiske nivået som kreves.

Akkurat nå ser HamKam ut som en mulig opprykksfavoritt på papiret, men det er fortsatt usikkerhetsmomenter som gjør at klubben må vurdere om den skal investere ytterligere i spillermaterial før seriestart.

Det er nemlig hentet spillere som er tiltenkt en plass i startelleveren som har en viss skadehistorikk, og HamKam må for all del ikke havne i samme situasjon som de gjorde i fjor da Kongsvinger hadde avgjort opprykket nesten til St. Hans.

Må ikke være i tvil

Jeg har liten sans for tankegangen om at man kjører med det man har til overgangsvinduet åpner igjen til sommeren for å forsterke ytterligere da hvis det er behov. Da kan det allerede være for seint.

Så hvis klubbledelsen er i tvil om HamKam er bedre enn lag som Elverum, Byåsen og Hønefoss – som nok er de tøffeste utfordrerne – bør det hentes ytterligere en spiller eller to ved hjelp av eksterne midler.

Det tror jeg også investorene ser verdien av, når de allerede har brukt en del penger på å få HamKam tilbake i 1. divisjon.

Det er dumt å la det stå på 200.000-300.000 kroner når målet om opprykk er så tydelig som det nå er.

Det er uansett gledelig å høre at klubben betaler alle regningene sine. Det må fortsatt følge en solid sportslig satsing.

Ellers er de som nå jobber for klubben veldig opptatt av at omgivelsene må vise positivitet tilbake.

Der er det som regel veldig enkelt. Omgivelser og publikum gir tilbake det klubben fortjener. Så i det øyeblikket pila peker mot opprykk, vil fotballgleden og entusiasmen komme tilbake både på Briskeby og blant alle som følger HamKam.

Verken klubben, dens venner, sponsorer, publikum eller undertegnede for den saks skyld, synes et liv i 2. divisjon er spesielt spennende for en klubb som HamKam.

Det er med andre ord ikke rom for å feile i 2016.

HamKam må rykke opp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.