Et lite øyeblikks kortslutning kunne vært nok til å ødelegge tre opplagte poeng til HamKam mot Brumunddal. Om det var det latinske temperamentet, frykten for å bli skadet eller om det rett og slett gjorde vondt å få en uvøren Kristian Eriksen dundrende inn i kroppen, spiller egentlig ikke så stor rolle.

Cordero skal aldri under noen omstendigheter hevne seg ved å sparke tilbake. Da han i tillegg traff med sparket, selv om det ikke var med maks kraft, så gir han ikke dommeren noen annen mulighet enn å trekke opp det røde kortet.

Vi kan være enige om at Eriksen gikk unødvendig hardt inn i duellen. Kanskje skulle han også hatt gult kort, men det spiller mindre rolle.

Poenget er at HamKam ikke hadde punktert kampen da det skjedde. Langt ifra.

Dette var akkurat det Brumunddal trengte for å få muligheten til å stjele ett poeng. Eller kanskje alle tre.

Ble baktunge

Jeg er temmelig sikker på at HamKam hadde vunnet komfortabelt uten denne utvisningen. Ikke det at kampbildet snudde helt, for Dala var med fra start de, men HamKam hadde akkurat scoret, og de var kanskje på vei til å male i stykker bortelaget.

Nå mistet de i stedet momentet. Fra sidelinjen ble det selvsagt gjort korrigeringer. Det første du gjør i slike situasjoner, er å flytte den ene spissen ned. Og fra da Cordero gikk i dusjen, ble det en mer komfortabel aften for Dalas forsvarsfirer.

Nå fikk HamKam aldri i gang angrepsspillet som fløt så fint i andre omgang mot Asker. Utover i andre omgang ble HamKam relativt baktunge også. Du så frykten i øynene på Kamma-spillerne, og det var faktisk Dala som kjørte matchen i perioder i andre omgang.

Det var det ingen som hadde sett for seg på forhånd.

Hadde tapt i fjor

Da ser vi også hvor mye røde kort kan påvirke. Og ødelegge.

Hadde dette skjedd i fjorårssesongen, kan jeg vedde nesten hva som helst på at HamKam ikke hadde vunnet.

Nå er det mer karakter i laget. Og derfor holdt det inn til en knepen 1-0-seier, men langt fra leken forestilling.

Dala utnyttet Corderos frustrasjon til sin fordel, selv om Christoffer Heier Solbakken måtte kaste inn håndkleet midt i første omgang. Men 16 år gamle Mahad Abdi Abdillahi kom inn og gjorde en god vikarjobb.

Selv om Dala ikke maktet å score i denne kampen, hadde de flere brukbare forsøkt, og dette var nok et skritt i riktig retning for dem – selv om de slo Kjelsås 1–0 hjemme sist. Kvalitetsmessig var det de leverte på Briskeby bedre. I tillegg fikk Dala annullert en scoring for offside som kanskje aldri skulle vært annullert.

HamKam kan også takke en solid målvakt for at de holdt nullen. Dala fikk den store sjansen da François Yabre mistet ballen, men Jonatan Helmersen klarte ikke å overliste Lukasz Jarosinski.

Den polske målvakten mistet ballen i feltet ved en anledning, men han mistet ikke motet av den grunn. Han fortsatte bare å være tøff i lufta da neste ball kom. Det er akkurat slike typer du skal ha på laget når du har ambisjoner om å vinne ligaen.

Tre bak?

Det er fristende å spørre om HamKam burde lagt om til tre spillere bak da Cordero ble utvist. De fleste trenere, inkludert Kevin Knappen, ville valgt fire, men med tre bak kunne HamKam kanskje beholdt det offensive trykket. Dette er det ikke noe fasitsvar på, og det ligger selvsagt en risiko i en slik løsning, så med fasit i hånd er det umulig å hevde at Knappen gjorde feil. Kanskje heller riktig.

Dette alternativet hadde vært enda mer aktuelt hvis ikke HamKam hadde ledet da de fikk utvisingen. Oppsiden med å satse mer framover, er jo at sjansen for å punktere kampen kunne økt.

Solbakken inn

Kampen ble for øvrig ikke lettere for HamKam da vanningsanlegget streiket. Det gjorde at banen var tørr. Og tørt kunstgress er tregt å spille på. Og HamKam så seige ut. Balltempoet var for lavt. Akkurat slik Dala ønsket det.

Nå venter cupkamper mot Sundet og Gjøvik-Lyn for HamKam og Dala. Det er opplagt at Heier Solbakken ikke spiller for Dala. Han burde ikke spilt på Briskeby heller.

For HamKam er det nå en god mulighet til å prøve Markus Solbakken (16) i den sentrale midtbanerollen. Hjemme mot Sundet er en fin test for HamKams unge og kreative spiller.

Ett år eldre Niko Mickelson har imponert fra start i to kamper. Det er fint å få i gang flere talenter.

3.025 tilskuere på Briskeby er også noe å ta med seg. Det er litt godt gammelt drag over det. Jeg tror de fleste fikk med seg at det holder ikke bare å ha det beste laget hvis du skal rykke opp.

HamKam må lære seg å være smartest også. Det var de ikke mot Dala.

Men seks poeng etter tre dårlige omganger, er faktisk ikke så verst.

Les også
SPORT

HATV: Juan Manuel Cordero beklager overfor fansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.