HAMAR: I går offentliggjorde Tom Nordlie sin avgang fra trenerjobben i Lillestrøm.

Hans siste kamp som LSK-trener ble dermed det målløse oppgjøret mot HamKam søndag.
I går ble Arne Erlandsen nevnt av flere til å ta over jobben i sin gamle klubb.
Det ga ekstra næring til ryktet da Erlandsen ble observert på onsdagens landskamp, sittende sammen med midtstopper Vidar Riseth fra Lillestrøm.
Men Erlandsen avviser det hele.

Kontrakt ut 2010
- Kontrakten min med HamKam er ikke oppsigelig. Jeg sitter i HamKam ut denne sesongen og i to år til. Derfor er ikke dette noe tema, sier Arne Erlandsen.

Dermed må enten Lillestrøm kjøpe fri sin gamle trener, eller Erlandsen og HamKam må være enige om å avslutte samarbeidet.
Som HA-sporten har skrevet tidligere, ble HamKam og Erlandsen enige om en ny kontrakt før denne sesongen, der Erlandsen ikke lenger kunne gå på dagen.
I alle sine tidligere kontrakter har Erlandsen hatt en slik klausul som tillater ham å si opp, men i den nye kontrakten er den klausulen fjernet.

Rösler eller Erlandsen
Det har lenge vært klart at noe har skurret på Åråsen, og en av de største kritikerne har vært tidligere HamKam-trener Ivar Hoff.

Han har hele tiden vært imot at Tom Nordlie har hatt ansvaret for kanarifuglene.
- Tom Nordlie er som en for tidlig sædavgang. Det er godt noen sekunder. Så kommer orgasmen. Så er det slutt, sier Ivar Hoff til nettavisen.
Han uttaler videre til nettavisen at Uwe Rösler eller Arne Erlandsen bør hentes tilbake til Lillestrøm.

Spekulasjoner
- Uwe Rösler har fortsatt hus i nabokommunen Lørenskog, og er vel i forhandlinger om en forlengelse av kontrakten i Viking. De bør gå på ham. Alternativt må de hente tilbake Arne Erlandsen. De kan bli enige om at han leder HamKam ut året, for så å overta Lillestrøm. Begge de to kjenner klubben og kulturen, sier Ivar Hoff.

- Jeg får takke for ordene fra Ivar Hoff, men dette er ingen problemstilling. Jeg er uaktuell, sier Erlandsen.

Alle husker Ståle
HamKams tilhengere ble i 2005 beroliget med at Ståle Solbakken skulle bli på Briskeby. Da var det klubbdirektør

Truls Haakonsen som bedyret at Solbakken ikke var på vei bort, mens Solbakken konsekvent ikke kommenterte spekulasjonene om FCK.
Derfor er det større grunn til å tro at Erlandsen fullfører jobben han har påbegynt.
Ståle Solbakken ble for øvrig også nevnt som en kandidat i går. På spørsmål fra vg.no svarer han at han er helt uaktuell til jobben, og at han heller ikke ville bli smigret om han fikk en henvendelse, fordi det er utopi for ham å ta jobben.
Den foreløpige løsningen på Åråsen er nå at Erland Johnsen og Frode Grodås overtar treneransvaret, med faglig støtte fra manager Jan Åge Fjørtoft.
Svein Cato Bakkemo var lojal mot sin gode venn Nordlie, og trakk seg samtidig i går formiddag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00