Vegar Bjerke ruslet i garderoben med bøyd hode. Skuffelsen oste ut av ham. På veg inn i garderoben ba han om å få være litt for seg sjøl. Han tørket en skuffelsens tåre og lukket garderobedøra bak seg.

Aziz Idris ble utvist etter 68 minutter til stor protest fra HamKam. Han skjønner lite av det selv. Minutter før slutt økte Ranheim til 2-0. Dermed er det helt klart - HamKam rykker ikke opp i eliteserien i år heller.

Løkberg scoret for Ranheim, som gikk helt av hengslene sammen med tilskuerne her på trøndernes hjemmearena.

Azis Idris ble utvist etter 68 minutters spill. Han fikk sitt andre gule kort - for filming inne i feltet denne gang. Sinne og frustrasjon på Kamma-benken - mot dommeren.

- Takk skal du ha, dommer, ble det ropt fra Kamma-benken. Der kokte det.

Ranheim tok ledelsen med 1-0 i opprykkskampen mot HamKam. Scoringen kom sekunder før det ble blåst til pause.
Unge Emil Holst trodde han reddet på streken, men dommeren godkjente scoringen. Karl Morten Eek var den som sendte trønderne opp i føringen etter en corner.

HamKam har så langt i kampen så absolutt vært på høyde med Ranheim. I motsetning til hva de var i seriekampen søndag da det ble 1-4 nederlag.

Kampen var lenge jevn i første omgang. HamKam angrep mest i perioder, men vertene har hatt trykket mot slutten av omgangen, og det endte altså med scoring. 

FØR KAMPEN:

HamKam vraker førstekeeper Lars Øvernes og stiller med en 16-åring i mål til årets viktigste kamp mot Ranheim nå klokka 12.30. G16-landslagskeeper Emil Holst får sjansen fra start i HamKams kvalikkamp mot Ranheim.

Med bare èn kamp fra start tidligere i år, har trener Vegard Skogheim valgt å gi unggutten sjansen på bekostning av Lars Øvernes, som slapp inn fire baklengsmål mot trønderne hjemme på Briskeby i siste serierunde.

Unge Holst voktet buret da Kamma tapte 0­-2 i seriekampen i Bodø.

Gundersen jakter ny scoring

Også Tore Andreas Gundersen er tilbake fra start for Skogheims menn. Han har tro på at laget kan snu det forsmedelige 1-4-tapet fra sist kamp.

- Det er klart vi kan snu dette. Vi har hatt et godt tak på dem før. Vi skal spille vår fotball og luke bort de dødballmålene fra sist, så bør dette gå bra. Men det blir en tøff match, antageligvis, med mange dueller. Ut ifra det de viste på Briskeby, blir det en tett og jevn match, tenker jeg, sier Gundersen, som var HamKams toppscorer i fjor.

I år har han slitt med skader og sykdom, men viste seg igjen som en målscorer da han ga HamKam trøstemålet mot Ranheim sist.

- Det er deilig å få sjansen fra start igjen, det er jo det jeg vil. Og den sjansen skal jeg gripe. Jeg skal gi gass, vinne dueller og forhåpentligvis score et mål, smiler Gundersen tent.

Vinn eller forsvinn

Allerede onsdag får to av klubbene i 1. divisjon knust opprykkshåpet.

Kvalifiseringen til eliteserien innledes med Ranheim – HamKam og Hødd – Mjøndalen. Vinnerne møter hverandre. Det laget som vinner den kampen skal ut i dobbeltmøte med lag nummer 14 i eliteserien.

Hødd (treer) møter Mjøndalen (sekser), mens Ranheim (firer) får besøk av HamKam (femmer) onsdag. Ironisk nok møttes lagene i søndagens siste serierunde. Hødd håper å revansjere 1-3-tapet borte mot Mjøndalen, mens HamKam tapte 1-4 hjemme mot Ranheim.

– Vi har nådd målet for sesongen (kvalifisering). Resten blir som bonus å regne, sier Ranheim-stopper Karl Morten Eek til Trønder-Avisa.

For HamKam, som rykket ned fra eliteserien i 2008, handler mye om å stoppe Ranheim-spissen Jo Sondre Aas, toppscorer i 1. divisjon med 18 mål.

– Han er en typisk målscorer, og det gjelder å være påskrudd hele veien. Han er en smart spiller, som trenger få sjanser for å score, sier HamKam-kaptein Oddbjørn Lie til HA.

HamKams lag (4-3-3):

Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Edmir Asani, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Aziz Idris, Viktor Adebahr, Vegard Bjerke - Ole Amund Sveen, Tore Andres Gundersen, Emil Dahle.

Følg kampen direkte her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.