Når HamKam i ettermiddag tar imot Træff til siste kamp før ferien, er det med Aziz Idris som til slutt har kommet i form på midtbanen.

Idris ble hentet tilbake til HamKam for å være en bauta i et nytt lag. Kapteinen imponerte ingen de første ni serierundene, men har nå plukket opp hansken.

Var dårligst – nå i toppen

HA-sportens spillerbørs er neppe noen fasit, men gir i alle fall en indikasjon på hvordan prestasjonene ute på banen har vært. Etter ni kamper hadde HamKams kaptein Aziz Idris et snitt på 3,57 poeng, som var lavest av samtlige HamKam-spillere som startet kampen mot Aalesund 2, da Kamma tapte 3–2.

Etter det har Idris svart med 5,33 poeng i snitt i de tre neste kampene. Det er det kun Fredrik Sjølstad som kan matche, med 5,5 på to kamper (sonet karantene mot Kongsvinger). Idris kan i tillegg vise til tre mål på de to siste kampene.

Stigning under Ramadan

Formstigningen til Idris har merkelig nok kommet under ramadan, hvor midtbanespilleren faster på dagtid.

– To dager før hjemmekampen mot Stjørdals-Blink (20. juni) begynte jeg å faste, og det skal jeg gjøre en drøy uke til, sier Idris som forteller at fastemåneden ikke innvirker i særlig stor grad på spillet hans.

– Det påvirker meg ikke mye. Alt sitter i hodet, for så lenge jeg ikke tenker på det, svekker det meg ikke, sier Idris.

HamKam-trener Kent Bergersen stusset også over tidspunktet for Idris’ formstigning, men er glad for å se at ghaneseren er på vei mot toppformen.

– Aziz skal være vår suverene leder på banen. Han leverte ikke på topp nivå i begynnelsen av sesongen, så etter kampen mot Aalesund 2 tok vi en prat sammen. Jeg fortalte han hva jeg forventer, og Aziz liker å bli satt krav til, så det var ikke noe problem, sier Bergersen før han fortsetter:

– Nå har han tatt mer tak, men jeg ser på trening at han ikke spiser som normalt, så det er rart at han skulle begynne å vise form nå.

Med tre poeng mot Træff i dag kan HamKam klatre på tabellen, og i bestefall ta sommerferie som tabelltoer.

– Både jeg og laget er i framgang, og tre poeng i dag er veldig viktig før høstsesongen, sier Idris.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00