Når HamKam i ettermiddag tar imot Træff til siste kamp før ferien, er det med Aziz Idris som til slutt har kommet i form på midtbanen.

Idris ble hentet tilbake til HamKam for å være en bauta i et nytt lag. Kapteinen imponerte ingen de første ni serierundene, men har nå plukket opp hansken.

Var dårligst – nå i toppen

HA-sportens spillerbørs er neppe noen fasit, men gir i alle fall en indikasjon på hvordan prestasjonene ute på banen har vært. Etter ni kamper hadde HamKams kaptein Aziz Idris et snitt på 3,57 poeng, som var lavest av samtlige HamKam-spillere som startet kampen mot Aalesund 2, da Kamma tapte 3–2.

Etter det har Idris svart med 5,33 poeng i snitt i de tre neste kampene. Det er det kun Fredrik Sjølstad som kan matche, med 5,5 på to kamper (sonet karantene mot Kongsvinger). Idris kan i tillegg vise til tre mål på de to siste kampene.

Stigning under Ramadan

Formstigningen til Idris har merkelig nok kommet under ramadan, hvor midtbanespilleren faster på dagtid.

– To dager før hjemmekampen mot Stjørdals-Blink (20. juni) begynte jeg å faste, og det skal jeg gjøre en drøy uke til, sier Idris som forteller at fastemåneden ikke innvirker i særlig stor grad på spillet hans.

– Det påvirker meg ikke mye. Alt sitter i hodet, for så lenge jeg ikke tenker på det, svekker det meg ikke, sier Idris.

HamKam-trener Kent Bergersen stusset også over tidspunktet for Idris’ formstigning, men er glad for å se at ghaneseren er på vei mot toppformen.

– Aziz skal være vår suverene leder på banen. Han leverte ikke på topp nivå i begynnelsen av sesongen, så etter kampen mot Aalesund 2 tok vi en prat sammen. Jeg fortalte han hva jeg forventer, og Aziz liker å bli satt krav til, så det var ikke noe problem, sier Bergersen før han fortsetter:

– Nå har han tatt mer tak, men jeg ser på trening at han ikke spiser som normalt, så det er rart at han skulle begynne å vise form nå.

Med tre poeng mot Træff i dag kan HamKam klatre på tabellen, og i bestefall ta sommerferie som tabelltoer.

– Både jeg og laget er i framgang, og tre poeng i dag er veldig viktig før høstsesongen, sier Idris.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.