• Kent Bergersen. FOTO: Håkon Kristiansen

1-1 er det vanligste resultatet i HamKams avdeling, og når en kamp ender 1-1, er Kent Bergersens menn ofte involvert. Før helgas serierunde hadde 16 oppgjør endt med nettopp disse sifrene, og grønnbuksene hadde selv sørget for fem av dem.

Da Bajram Ajetis vakre scoring og Osei Oviasus og John Anders Rises herlige redninger resulterte i poengdeling i Stjørdal, og da HamKam spilte uavgjort for tiende gang denne sesongen, steg tallene til 17 og seks.

- Vi er heldige som får med oss poeng. Jeg synes vi har god kontroll den første halvtimen, men før pause glipper det opp. Etter pause er det bare rot hele veien, og da har vi null defensiv trygghet, oppsummerer Kent Bergersen.

- Vi reddes av en fantastisk scoring av Bajram, legger HamKam-treneren til.

Se Ajetis fantastiske scoring og de andre høydepunktene fra Nye Blinkbanen i videovinduet øverst på siden! (På grunn av teknisk trøbbel tidlig i andre omgang ble ikke Stjørdal-Blinks scoring fanget på film.) 

Enorme Blink-sjanser

Etter de begredelige sluttminuttene mot Aalesund mandag, der komfortable 4-1 ble til triste 4-4, la HamKam om til en mer enkel 4-4-2-formasjon før møtet med Stjørdals-Blink. Kristian Eriksen erstattet utestengte Rytis Leliuga i en ellers uendret startellever.

I kampens 45 første minutter fungerte ikke formasjonsskiftet spesielt godt.

Stjørdals-Blink skapte de største sjansene, og da fem minutter gjensto av omgangen, burde vertene tatt ledelsen. Den tidligere Blink-gutten Osei Oviasu blokkerte avslutning etter avslutning og hindret scoringer fra både Sondre Stokke og Jørgen Sollihaug i en eventyrlig trippelmulighet.

HamKam var dermed heldige som ikke lå under etter 45 mindre velspilte minutter på Nye Blinkbanen.

Brassescoring

Like etter hvilen tok HamKams motstander ledelsen, da Vegard Fiske steg til værs og stusset et frispark forbi en Borger Thomas på halvdistanse.

Så, under to minutter senere, svarte HamKam. Etter et langt frispark havnet ballen hos Bajram Ajeti, som tok sats og hamret inn utlikningen til 1-1 med et herlig brassespark.

Ajeti og innbytter Mikkel Gran Frankmo fikk noen brukbare målsjanser utover i omgangen, men på overtid kunne poengene isteden blitt igjen i Nord-Trøndelag. John Anderss Rise ble HamKams reddende engel da han stoppet en avslutning på målstreken og sørget for at kampen endte 1-1.

Brumunddal tapte samtidig for Byåsen, mens Elverum delte poengene med Florø. HamKam har dermed fortsatt ett poeng opp til den middels gjeve plassen bak suverene Kongsvinger, som grønnbuksene for øvrig møter neste helg.

HamKams lag (4-4-2): Borger Thomas - Osei Oviasu, Kristoffer Hagen, Aziz Idris, John Anders Rise - Truls Jevne Hagen , Fredrik Sjølstad, Adnan Haidar (Mathias Pedersen Aasand fra 62.), Kristian Eriksen (Nicholas Mickelson fra 46.) - Valentin Blaka (Mikkel Gran Frankmo fra 73.), Bajram Ajeti.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.