HAMAR: - Det er fint å ha Vegard tilbake. - Han er en glad gutt. Jeg kaller han for klubbens klovn, sier HamKam-kaptein Markus Ringberg - og fortsetter: - Nå som fotballen er blitt så jævlig seriøs, er det viktig å ha en humørspreder, sier Ringberg.

For Vegard Skogheim har smilet og det gode humøret aldri vært påtatt.
Han bare er sånn.

Seriøs og useriøs
- Det er ganske rart, sier Skogheim. - Men folk tror du er en useriøs person hvis du har godt humør. Jeg vil heller si det sånn at du er en useriøs person hvis alt blir for seriøst. Alt til sin tid, naturligvis, men etter min mening presterer mennesker bedre når de er glade enn når de er sure og misfornøyde, sier Skogen, og støttes av en litt utålmodig Ringberg, som skal ha med Skogen og spille kort mellom treningsøktene.

- Vi spiller langt på trening og kort mellom treningene, gliser Skogheim.
HamKams spillerutvikler er glad for å være tilbake i manesjen etter å ha vært ute med beinbrudd og leddbåndsskade siden 4. februar.
Vegard falt i ei trapp, og det måtte opereres inn en skrue i ankelen og det ene med det andre.

Besøkte Solbakken
Skogheim hadde sin første arbeidsdag igjen forrige mandag, og avsluttet uka med 0-5-tap for Aalesund.

- Det var noen som fleipa med at jeg ikke skulle ha kommet tilbake. Og 14 dager før var jeg og besøkte Ståle Solbakken i København. Det har svingt litt der også, smiler Vegard.
- Hvordan virker et 5-0-tap inn på spillerne?
- Det kan virke på to måter: 1) Fortsette i samme spor. 2) Bli så fandenivoldske at det går ut over Stabæk søndag. Det er i neste kamp du ser hvor gode eller dårlige vi var i forrige kamp. Det er da vi ser om det var et blaff eller en tendens. Det er nå vi ser hva som bor i gutta - og oss rundt laget. Og bare for å ha nevnt det: I fjor tapte Brann 6-0 for Lyn, men de ble seriemestere…

Stabæks gode spillere
Mandag var Aalesund-kampen tema på HamKams spillermøte. Nå er det søndagens kamp mot velspillende Stabæk det fokuseres på.

- Hvis du prøver å forutse hva som kan skje mot Stabæk, hvordan blir kampen?
- Jeg vet hvordan jeg vil den skal bli: at gutta våre er utrolig tente, fulle av guts og viser at kampen mot Aalesund bare var et blaff. Inngangen må være å revansjere oss, og det skal gå ut over Stabæk. Innsats slår ut formasjoner. Hvis vi står i formasjoner, betyr ikke formasjonene noen verdens ting hvis vi det ikke jobbes knallhardt.
- Du kan ikke stå høyt, men du skal presse høyt. Innsats, glede, humør, guts og fandenivoldskhet må ligge i bunn. Ingen kamper vinnes med spillestil - hvis gutsen er borte.

Angrep beste forsvar
- Stabæk har mange offensive nøkkelspillere. Er det viktigst å være opptatt av Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog på topp eller Somen A Tchoy, Alanzihno og Johan Andersson på midten?

- To ting blir viktig: Vi må ikke tenke mann, mann, men være opptatt av tette lagdeler og tetthet mellom lagdelene. Samtidig må vi tørre å forstyrre Stabæk med vårt eget spill. Angrep er som oftest det beste forsvar. Vi kan ikke fly rundt å si at vi skal passe på han og han. Det passer oss ikke, smiler Skogheim.
- Jeg møter folk som sier: Det blir vanskelig til helga… Til det svarer jeg: Det blir like vanskelig for Stabæk. Det er jo den vegen vi må ta det. Ellers er det større sjanser for at vi har tapt på forhånd, sier Skogen før han blir med Ringberg for å spille kort.
- Er det godt å være inne i fotballmanesjen igjen, forresten?
- Om det er. Jeg har tre hull i veggen hjemme allerede, smiler Vegard - og prøver med det å gi et bilde på hvor utålmodig han har vært i ventetiden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.