• AVGJORDE: Vingback John Anders Rise omsatte vingback Truls Jevne Hagens innlegg i et avgjørende 2-1-mål mot Byåsen. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Under Kent Bergersens regime har HamKam lagt om til 3-5-2. Klubbveteranene John Anders Rise og Truls Jevne Hagen har tatt hånd om de to vingbackposisjonene.

Søndag sørget vingback-paret for tre HamKam-poeng.

- På tide

Snaue to minutter etter hvilen løftet vingback Jevne Hagen ballen inn fra høyre. Kollegaen hans på motsatt side, Rise, omsatte innlegget i en avgjørende 2-1-goal med panna.

- Jeg har kommet til mange målsjanser både i treningskamper i vinter og i cupkampen mot Lørenskog, så det var egentlig på tide at den gikk inn. Innlegget fra Jevne Hagen var nydelig, så det var bare å sette hodet til, beskriver Rise, som nyter de offensive mulighetene som åpner seg for vingbackene i Bergersens system.

- Jeg har aldri spilt i en 3-5-2-formasjon før, men jeg er veldig fornøyd med det. Jeg kommer ofte til avslutningsposisjoner, forklarer mannen som ble kåret til HamKams beste av en lokal jury på Briskeby.

Se hele intervjuet med matchvinneren i videoen øverst på siden!

Spillemessig opptur

HamKam produserte en rekke målsjanser i første omgangs åpningshalvdel, og grønnbuksenes første scoring kom etter 12 minutter. Christopher Mbamba kastet seg etter et innlegg fra Jevne Hagen og kjempet inn 1-0.

Både Syver Karlsen og Kristoffer Hagen fikk store muligheter til å doble ledelsen etter nydelige cornere fra vingbackene Rise og Jevne Hagen, men Karlsens forsøk strøk utenfor, mens Hagen headet over fra kloss hold.

Fem minutter før hvilen kom isteden utlikningen fra gjestene. Ivar Erlien Furu skrudde vakkert inn en frekk frisparkvariant fra 20 meter.

Halvannet minutt etter sidebyttet falt avgjørelsen i HamKams favør. Jevne Hagens herlige innlegg ble headet inn av Rise.

- Cupkampen på onsdag var en død affære, så dette var et knepp opp for oss. Vi har noen gode perioder i dag, men vi må sørge for at de varer lenger. Og vi må snart klare å snøre igjen bak, oppsummerer Rise og viser til at HamKam ikke har holdt buret rent én eneste gang denne vinteren og våren.

HamKams lag (3-5-2): Emil Holst - Syver Karlsen (Kristian Eriksen fra 53.), Kristoffer Hagen, Osei Oviasu - Truls Jevne Hagen, Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Adnan Haidar, John Anders Rise - Marius Holt (Henrik Lehne Olsen fra 86.), Chrstopher Mbamba (Jonas Tekle fra 64.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.