Hamar
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem har vært på Hamar-besøk, i utgangspunktet for å signere en videre samarbeidsavtale med Norsk Tipping.
I den forbindelse ble de invitert til Briskeby av Finn Jul Paulsen, der de på klubblokalet ble presentert ovenfor HamKams visjoner, filosofier, og tanker om både fortid og framtid.

- Rammebetingelser

Landslagssjefen bet seg spesielt merke til måten HamKam har bygd seg opp igjen etter nedrykket i 2010 og fra 23 millioner kroner i negativ egenkapital for tre sesonger siden til pluss i dag.
Nå driver HamKam sunnere, har bedre sportslige resultater og går i pluss økonomisk.
- Slik HamKam har gjort det de siste åra, legges viktige rammebetingelser for klubben i framtiden. Det gleder meg å se, fordi HamKam er en ledende klubb i en viktig region for norsk fotball. Spesielt imponerende er det etter alle nedturene klubben har opplevd i forskjellige sektorer, sier Per-Mathias Høgmo, som liker HamKams blanding av lokale og innkjøpte spillere.

Profesjonalisering

Høgmo er akademiker, og ved siden av å være trener for det norske landslaget tar han doktorgrad i fotball på Universitetet i Tromsø. Der har han lært at detaljer er viktig for å lykkes som fotballklubb.
- Blant annet liker jeg veldig godt at HamKam bruker mental trener. Det tror jeg kan være en kjempehjelp for spillerne, og slik jeg har skjønt det, så virker det allerede å ha gitt resultater for HamKam sin del, sier han.
Han fikk også med seg at ansatte i Kamma tok penger fra egne lommer for å redde klubben fra konkurs i fjor.
- Det er bare å ta av seg hatten for de som har ofret så mye for klubben i sitt hjerte.

Må bygge et lag

- HamKam er helt tydelig en klubb med potensial. Ved siden av Tromsø og Fredrikstad er HamKam med på å sette farge på 1. divisjon. Vi har jo sett mange gode enkeltspillere utvikle seg i HamKam. Utfordringen er vel å utvikle et helt godt fotballag, og ikke bare enkeltspillere, sier landslagssjefen, som holder øynene åpne for Hamar-gutten Marcus Pedersen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.