Det gikk hele 90 minutter før HamKam klarte å sette ballen inn bak en glimrende Emil Holst i Brumunddal-målet.

Toppscorer Truls Jevne Hagen gjorde ingen feil fra straffemerket og hamret ballen inn bak Holst.

- Ja, tre straffer så langt, men ballen skal i mål, smiler matchvinneren fornøyd etter kampen. 

Sånn Dala skal fremstå

Det var tidvis veldig høy temperatur ute på kunstgresset på Børstad.

Brumunddal-spillerne gikk hardt til verks i første omgang, og brukte kjeften og taklinger som våpen mot HamKams store ballinnehav. 

- Det var tydelig at den kampen her betydde mye for Brumunddal, sier Kevin Knappen etter kampen, og sikter til de hete taklingene.

Utover i kampen lot også HamKam-spillerne seg rive med og hadde flere knalltøffe taklinger. 

Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter trekker på smilebåndet på spørsmål om hva han synes om temperaturen ute på gressmatta.

- Det hører jeg stadig oftere, at folk utenfra også bemerker det der. Den eneste måten vi kan agere på i kamper, det er å ha den "fighting spiriten", egentlig. Det er noe du kommer til å se igjen den sesongen her, forteller Nysæter.

Han liker temperaturen, og kaller det "engasjement".

- Det er mange rolige fyrer i laget vårt, men engasjementet på kamper på trening er stor, og vi skal være et lag. Vi har ingen matchvinnertyper eller superstjerner, så vi må se bra ut som et lag. Jeg er enig i at det er veldig aggressiv munnbruk og sånn, men det er sånn vi må stå, sier Nysæter.

Holst glimrende

HamKam tok kommandoen fra start mot Brumunddal, som la seg lavt og kompakt i banen. 

Grønnbuksene rullet opp flere gode muligheter, og burde ha scoret minst to mål før pause, men en god Emil Holst avverget alle forsøkene.

Holst, som gikk fra HamKam til Dala i vinter, var blid etter kampen, tross tapet.

- Det er den beste kampen min på et år. Jeg hadde ikke en så god kamp i hele fjor, slår Holst fast.

Han føler ikke at dette var en revansj.

- Nei, HamKam tilbød meg kontrakt, så det handler ikke om det. Men det er deilig å levere mot min gamle klubb. Det var artig. Jævlig synd med den dommerfeilen på slutten der. Jeg er enig i at det er frispark, men jeg mener den er utenfor. Det er kjipt, men sånn er det, sier Holst om situasjonen som førte til straffespark. 

Forseelsen hvor Simen Bolkan Nordli var ifølge godt plasserte folk godt innenfor feltet, og straffesparket ble gitt fra dommeren.

Knappen var lettet etter seieren, men skuffet over manglende uttelling og tempo i kampen.

- Seieren satt langt inne. Vi kan vinne med 4-5- mål. Det er spill mot ett mål kampen gjennom. Det er upresist på siste tredelen, men de har ingen muligheter og er knapt på vår halvdel. Vi vil få en del slike kamper i år, og dette ble en tålmodighetsprøve, sier en lettet Knappen.

Nysæter forteller at planen var å ligge tett og kompakt, og ha fokus på det defensive mot Kamma.

- Fokuset har vært at vi skal ligge kompakt og godt defensivt. Det er jeg veldig godt fornøyd med hvordan vi klarer å løse. Nå har vi jobbet mye med det defensive, forklarer han.

HamKams lag (4-2-3-1):

Lukasz Jarosinski - Nico Michelson, Francois Yabre, Ruben Alegre, Juan Manuel Cordero (John Anders Rise fra 46.) - Marcus Solbakken (Franck Semou fra 46.), Truls Jevne Hagen - Petter Vaagan Moen (Valentin Blaka fra 64.), Ivar Sollie Rønning (Ole Erik Midtskogen fra 59.), Simen Bolkan Nordli - Kevin Beugre

Brumunddals lag (4-1-4-1):

Emil Holst - Syver Karlsen (Sindre Tråseth fra 68.), Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Fredrik Haave Andersen - Torgeir Strand Osmo - Kristian Eriksen, Christoffer Heier Solbakken, Henrik Lehne Olsen, Vegard Ruud (Gaute Granmo fra 82.) - Sigurd Ertsås

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00