ÅLESUND: Sånn begynte det, da AaFK vant sin største seier noen gang på øverste nivå.

HamKam visste at det ble vanskelig, om ikke umulig, å slå Tor Hogne Aarøy på 2.03 meter i duellene.
De hadde en plan.
Om å la ham få herje feilvendt.
Og å stå i ryggen hans og hindre ham i å vende opp.
For heller å konsentrere seg om løpene rundt.
Det funket.
I 32 minutter.

- Riktig avgjørelse
For da glapp det totalt. Aarøy fikk for mye rom, fikk vendt opp, og spilte gjennom Diego Silva. Juha Pasoja var på etterskudd og rev ned brasilianeren.

Rødt kort. Og straffe.
- Han falt lett, men det var en riktig avgjørelse, innrømmer Juha Pasoja, som fra tribunen fikk se lagkameratene kollapse totalt.
Selv om Ivar Rønningen reddet Silvas svake straffespark.
For før HamKam rakk å sette inn Frode Bjørnevik, glapp stoppervikar Markus Ringberg i markeringen, og Aarøy fikk stupe fram og sette inn sitt første mål.

Sier sorry i dag
Og da Jan Michaelsen valgte en reprise på Silvas dårlige straffespark på sitt forsøk, og Aarøy fikk stange inn 2-0 på corner like før pause, ble det tungt.

- Kampen var kjørt på 2-0 med ti mann, sier Pasoja.
- Kunne du gjort noe annerledes i situasjonen som førte til utvisning og straffe, Juha?
- Jeg rakk å ta en avgjørelse. Jeg trodde kanskje han var utenfor. Det er lett å si etterpå, men kanskje burde jeg latt ham gå. Sjansene våre hadde kanskje vært større med 0-1 og 11 mann, enn sånn det ble. Men gjort er gjort. Jeg får kanskje be om unnskyldning til gutta på treningen i morra, sa Pasoja til HA-sporten i går kveld.

- Dårlige mot Aarøy
I vinter uttalte Arne Erlandsen til HA-sporten at det kunne bli aktuelt å vurdere å sette inn en av de mer duellsterke stopperne i kampen mot Aarøy. Han valgte altså å fortsette med førstevalgene Pasoja og Arnar Førsund, og la opp strategien deretter.

- Vi hadde en plan. Den funket helt til jeg fikk rødt kort. Første gang det glapp, var i den situasjonen, sier Pasoja.
- Knut Henry Haraldsen har vært skadd lenge. Det var ikke i lufta Aarøy var best i dag. Men vi slet veldig med ham da han var feilvendt. Vi vet at der er han god og vi forsvarte oss dårlig mot ham i dag, sier Arne Erlandsen.

Få fram vinnertyper
HamKam-treneren var fornøyd med de første 30 minuttene.

- Da er vi bedre enn Aalesund, men så ble vi passive og tamme. Det som skjedde ble veldig avgjørende og vi så ikke ut som vi hadde trua. Vinnertyper gir alt, selv om de ligger under 0-4. De typene må vi få fram, men gutta har vært gode på det før i år. I dag var Aalesund klart bedre enn oss da vi hadde ti mann.
- Hvordan opplever du situasjonen som gir rødt kort?
- Han er sikkert i ryggen på ham, og det er sikkert straffe. Men det kan ikke gis tre straffer i hver kamp. Da det blåses straffe mot Førsund er det sikkert holding og vi må lære at nå blåser de. Likevel ser det billig ut.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.