Marius Holt haltet av i serieåpningen mot Rødde men en kranglete hamstring. Noe av det samme har plaget nysigneringen, Jonas Tekle.

Mot Lørenskog i kveld sitter trolig Tekle på benken, mens Holt ser kampen fra tribunen.

Nytt spisspar

Kristian Eriksen kapret spissplassen ved siden av Holt i seriepremièren. Unggutten benkes til fordel for Christopher Mbamba og Henrik Lehne Olsen i kveld.

– Jeg ser på cupkampen i kveld som en mulighet til å få i gang enda flere spillere. Vi trenger hver eneste kamp og trening til å spille sammen et lag, så det er ikke bare negativt med tre kamper på ni dager, sier HamKam-trener, Kent Bergersen.

Han gjør også ett bytte i den bakre treeren. Der kommer Kristoffer Hagen inn som midtstopper for Syver Karlsen.

Lover ikke scoring

Christopher Mbamba som kom til HamKam fra Alta denne vinteren ser fram til cupkampen, og svensken håper på en plass i startelleveren.

– Hvis jeg starter skal jeg prøve å vise meg fram. Det er jo det jeg prøver på i hver kamp og på hver trening. Jeg er ikke veldig fornøyd med det jeg viste de siste 25 minuttene mot Rødde, så jeg skal prestere bedre i kveld, sier Mbamba.

Både han og Lehne Olsen er i utgangspunktet kantspillere, men Mbamba tror han kan score mot Lørenskog likevel.

– Skuddene satt bra på avslutningstreningen i går, men jeg lover ingenting, slikt holder jeg for meg selv, gliser Mbamba.

Kent Bergersen sier det er viktig å ta seg videre fra 1. runde i kveld, men understreker at det er seriekampen mot Byåsen søndag som er viktigst.

Tar ingen sjanser

– I dag er cupkampen alt som betyr noe for oss, men jeg kommer ikke til å starte med noen som sliter med småskader.

Tobias Ødegård kjente også til en plage i ryggen på gårsdagens trening, men midtstopperen ventes å kunne starte i kveld.

HamKam stiller trolig med dette laget mot Lørenskog i kveld (3-5-2): Emil Holst – Tobias Ødegård, Kristoffer Hagen, Osei Oviasu – Truls Jevne Hagen, Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Adnan Haidar, John Anders Rise – Henrik Lehne Olsen, Christopher Mbamba.

- Nok en jevn kamp

HamKam-trener, Kent Bergersen tror kveldens cupoppgjør mot Lørenskog blir nok en tett og jevn kamp.

Lørenskog spilte 0–0 i sin første seriekamp, hjemme mot Kvik Halden.

Kvik slo HamKam 2–0 i en treningskamp i vinter, så det blir ingen enkel oppgave for grønnbuksene å ta seg til 2. runde.

– Dette blir nok en jevn kamp. Lørenskog spiller i likhet med Rødde 4-3-3, derfor skal vi både angripe og forsvare oss på samme måte som vi gjorde i kampen mot Rødde, sier Bergersen.

HamKam styrte store deler av kampen mot Rødde, og Bergersen brukte store deler av gårsdagens trening til å drille Kammas offensive spill.

– Vi tar med oss den første timen fra serieåpninga. Den var god, men jeg skulle også gjerne sett at vi var hakket bedre offensivt enn vi var. Det skal vi prøve å gjøre noe med i kveld.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00