HAMAR: Etter en snau time sammen med resten av dommerteamet, kom dommer Kjetil Sælen fra Arna-Bjørnar endelig ut av garderoben og langt på veg innrømmet tabben, som ga Strømsgodset 1-1 nærmere fire minutter på overtid.

Sælen sa: - Det er et poeng at Mattias Andersson kom i stor fart. Taklingen til Arnar Førsund begynte utenfor streken, men han treffer Andersson innenfor, sa Sælen til pressekorpset.

- Sikker på straffe
Alle HamKams venner håpet at ballen ville bli trukket ut av feltet da Sælen tok turen bort til linjemannen. Men resultatet ble det mange fryktet: Straffespark nesten fire minutter på overtid.

- Jeg var sikker på straffe og fikk det endelig bekreftet etter at jeg hadde pratet med linjemannen og dobbeltsjekket det som skjedde, sa Sælen.
- Men alle TV-bilder viser at forseelsen skjedde minst en meter utenfor 16-meterstreken?
- Ja, da er det noe dritt…!
- Hvorfor ga du ikke Førsund rødt kort?

- Den diskusjonen får jeg ta når jeg har sett bildene fra kampen.
- Hva slags følelser sitter du igjen med nå nesten en time etter kampen?
- Jeg må se situasjonen på nytt for å si om jeg dømte rett eller galt.

Og så tuslet dommer Sælen ut av Briskeby med politifolk på alle kanter.

Tumulter
I stedet for feiring av Juha Pasojas scoring fra 40 meter, ble det mange hete følelser i mixed sone og i garderoben etter kampen.

HamKams ledere og spillere var hellig overbevist om at den dramatiske taklingen hadde skjedd utenfor 16-meterstreken.
Hva som skjedde i garderobegangen like etter kampslutt, får vi vel aldri skikkelig greie på, men HA-sporten vet at flere spillere var involvert i noe som lignet håndgemeng og høylytt krangel.

TV2: Aldri straffe
TV2-sportens Bengt Eriksen konkluderte med at det aldri skulle ha vært straffespark, men frispark og rødt kort til Arnar Førsund.

Han som egentlig burde ha vært matchvinner, Juha Pasoja, sa:
- Taklingen som Arnar satte inn, skjedde klart utenfor streken, men det hjelper ikke så lenge dommeren dømmer straffe. Shit happens, sukket finnen.
Arnar Førsund: - Jeg ser at jeg har god margin når jeg setter inn taklingen. Jeg er sikker på at det skjedde utenfor og føler meg naturligvis som en syndebukk. Vi tapte jo to poeng på det som skjedde…

- Utrolig
Roman Kienast: - Tenk om jeg kunne ha dratt til Wien og EM-samling med tre poeng. Utrolig at dommeren blåste for straffe. Vi ble utsatt for det samme mot Lyn. Snakk om gavepakke! Godset fikk et billig poeng, slo Kienast fast.

Mannen som ble taklet, Mattias Andersson, var ikke like sikker som HamKam-folket:
- Jeg aner ikke om jeg ble tatt utenfor, eller ikke. Det jeg vet, er at Førsund burde vært utvist, og at 1-1 var rettferdig.
Etterpå innrømmet Andersson på TV2 at straffesparket var feil idømt…

Akkurat som mot Lyn
Arne Erlandsen var like forbannet og skuffet som spillerne sine. Han følte at gutta hans nok en gang ble urettferdig behandlet i sluttsekundene.

Tankene gikk tilbake til kampen mot Lyn på Ullevaal 13. april.
Da gikk Lyns Odion Ighalo over ende inne i feltet etter 93 minutters spill. Mannen som «felte» ham? Arnar Førsund.
HamKams krølltopp var også het i toppen mot Aalesund. Da lagde han også straffe.
Og når vi også tar med Juha Pasojas røde kort mot Aalesund og Jan Michaelsens røde mot Stabæk, må vi bare konkludere med at HamKam så langt har hatt et anstrengt forhold til de som blåser i fløyta…
Eller kanskje er det omvendt…?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.