HAMAR: Briskeby skal være et fort det skal være vondt å komme til som motstander. Foran sitt eget hjemmepublikum skal HamKam vise tilhengere og kritikere at nedrykkstipsene er feil.

De vil så gjerne. Men får det ikke til. Og det ser heller ikke ut som de tror de kan få det til.

Lar andre ta ansvar
- Det er lite selvtillit i laget. Alle gleder seg til kamp og til muligheten til å vise at vi er gode. I stedet ser det ut som vi blir redde, sier Arnar Førsund.

For HamKam skapte minimalt med sjanser. Og var på etterskudd i brorparten av situasjonene.
- Vi er ikke truende framover. Spillere som ikke har trua på egne ferdigheter, velger ofte enkle løsninger. Vi tror ikke vi klarer det selv og lar det heller være opp til sidemannen å ta ansvar, sier Førsund.
- Vi må få tilbake humøret. Det handler om å kose seg.

Må skape relasjoner
HamKam jogget etter at de vant ballen og kunne gå i angrep. Og jogget etter at de tapte den.

- Det er ett gir hele veien. Når vi har ballen, kommer det bare ett løp. De andre lagene har tre-fire samtidig. Samhandlingen offensivt må bedres. Vi må jobbe med å skape relasjoner. Nå vet vi ikke helt hva vi skal gjøre. Det er for dårlig, og det er jævlig bittert, innrømmer Markus Ringberg.
Kamma-kapteinen hadde en av lagets to sjanser, men headingen gikk over mål.
- Jeg skal score på den. Ned tilbake i hjørnet den kom fra. Det er for dårlig av meg, sier Ringberg, og bruker Daniel Nannskog som eksempel:
- Han tenker ikke. Bare banker ballen i mål. Det er bare å applaudere sånne mål, men det er en spiller med selvtillit.

Mer temperament
Arne Erlandsen mener spillerne ser engstelige ut. At de ser tunge og slitne ut.

- De gjør ikke dette med vilje. Det virker som om vi er preget av alvoret. At de føler press. Men det er ingen grunn til det. Dette må vi tåle. Vi er tilbake i Tippeligaen og skal bare kose oss og glede oss.
Som et bilde på det han snakker om, kan man bruke Vegar Bjerke og Frode Bjørnevik. De to fikk meget kort varsel før de ble kastet ut i det. Og rakk ikke bli stresset.
- Du kan si det sånn. Vegar og Frode klarte seg bra.
- Å spille Tippeliga skal være gylne øyeblikk. Vi må ta vare på dem. Men vi blir ikke glade på et knips. Vi må jobbe med å skape gode følelser sammen. Jeg venter mer av hele gruppa. Det er bare vi som kan gjøre noe med dette, og vi kan ikke synes synd på oss selv. Nå må vi begynne å våge. Og få mer temperament i spillet vårt.
Sier Erlandsen, som på sin side hadde nok av temperament på benken underveis i matchen.

Michaelsen så rødt
Han syntes utsviningen av Jan Michaelsen så billig ut. Dansken fikk to gule kort. Det første gule var helt greit, men det andre virket vel strengt.

HamKam har et problem når de igjen får en spiller utvist. Laget har pådratt seg flere unødvendige feil de første seriekampene: Førsunds holding mot Lyn ga straffe, Førsunds holding av Tor Hogne Aarøy og Pasojas felling av Diego Silva ga to straffer og ett rødt mot Aalesund.
Slike feil er skjebnesvangre og virker ødeleggende for HamKam.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.