• SAMARBEID: Briskebyturneringen streames og finalene kommenteres på HA-tv søndag. Til venstre Rune Steen Hansen som skal kommentere finalene og HamKams Anders Langset som er turneringsleder. Foto: Mattis Røhne

Turneringsleder Anders Langset gleder seg over at Briskebyturneringen vil nå ut til enda flere enn de som er til stede på banene i årets turnering.

I et samarbeid med HATV sendes det nemlig 24 timer fra Briskeby lørdag og søndag. I videoen over kan du se alt som skjer på Briskeby lørdag og søndag.

- I år som i fjor vil vi sende finalene søndag, men i tillegg vil vi streame det som skjer på Briskeby fra klokken 08.00 til 20.00 begge dagene. Det vil si at folk kan følge turneringen live fra Briskeby med stadionlyd begge dager, sier Langset, som har et eget team som vil produsere bildene.

Seks kamper kommenteres

Når finalespillet starter, blir også kampene kommentert.

HAs sportsredaktør, Rune Steen Hansen, gjentar fjorårets suksess, og følger spark for spark i de seks finalene.

- Det er ikke så lett å kommentere lag en ikke kjenner fra før, så jeg vil forsøke å få inn gjestekommentatorer som kan bistå, sier Steen Hansen.

Junior Strikers

Han har sikret seg Werner Bigseth som bisitter hvis Junior Strikers skulle komme til finalen.

Hamarmannen, Bigseth, som er bosatt i Spania, har med seg tre lag fra området ved Torrevieja, men bare ett av dem er i en årsklasse der det kan bli snakk om finalespill..

- Det blir veldig spennende å se Junior Strikers. Det er av de bedre lagene på den spanske østkysten, og klubben er en aktuell samarbeidspartner for HamKams fotballakademi, sier Steen Hansen.

Han ser fram til å kommentere fem timer med fotball søndag, og kanskje blir det en lokal godbit i finalen også. I gutter 16 år stiller både HamKam og Ottestad lag, og disse har hatt mange herlige oppgjør siden de møttes for første gang.

I tillegg til at de seks finalene sendes direkte, blir hver finalekamp lagt ut som egne filer på h-a.no i etterkant av turneringen.

Champions League-stil

Turneringsleder Anders Langset sier til HA at de ønsker å gjøre litt ekstra ut av finalene.

- I finalene blir det utmarsj med fanfare, og det blir litt i Champions League-stil, sier turneringslederen som ser fram til kampstart lørdag morgen.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00