HamKam - Sarpsborg 08 1-0

- Det var sinnssykt deilig. Vi tenkte at vi kunne slå dem ut, og så gjorde vi det. Det er deilig, sier Buduson til HA-sporten.

Kevin Knappen roser spissen.

- Jeg sendte ham en SMS i går, der jeg skrev at han startet. Og jeg likte svaret jeg fikk. Han gledet så mye, så timene gikk ikke fort nok, sier Knappen.

Buduson bekrefter at han var spillesugen.

- Jeg var så gira. Jeg skulle ønsket kampen var i går, for jeg hadde så lyst til å spille. Vi ville sjokke dem, og det gjorde vi, sier han.

Få hadde nok troen på at HamKam hadde muligheten til å slå ut Sarpsborg 08, som tapte cupfinalen mot Lillestrøm forrige sesong, av cupen.

Men slik gikk det. Og fortjent var det.

Johnny Buduson sørget for 1-0 i andre omgang, noe som også ble kampens eneste scoring. Dermed møter Kamma Start i den neste runden av cupen.

Kamma startet best

HamKam gikk rett i strupen på gjestene, og etter to minutter fikk de en gigantsjanse.

Aron Dønnum var meget sterk og spilte til Simen Bolkan Nordli.

Han dro av en mann, før han skjøt ballen centimetere utenfor lengste stolpe. 

Kamma fortsatte å kjøre på, og etter fem minutter gikk Ole Erik Midtskogen i bakken. Den høyreiste spilleren ropte på straffe, men dommeren vinket korrekt spillet videre. 

Gjestene spiste seg etter hvert inn i kampen, men det var grønnbuksene som fikk den neste store sjansen.

Etter 19 minutter var Sarpsborg 08-keeper, Anders Kristiansen, ute på bærtur.Markus Solbakken snappet ballen, og hadde åpent mål. Dessverre bommet han fra litt skrå vinkel. 

Gjestene tok over banespillet utover i omgangen, og etter 33 minutter smalt det i metallet.

Ronnie Schwartz smalt til fra venstrekanten av sekstenmeteren, men ballen traff utsiden av stolpen. 

Samme mann var fryktelig nære scoring bare minutter senere. Dansken tok et løp inn i bakrom, Marco Priis Jørgensen kom på halvdistansen, og Schwartz vippet ballen forbi sisteskansen.

Heldigvis for grønnbuksene trillet ballen på utsiden av stolpen.

- HamKam startet best, men vi tok over utover, sier trener Geir Bakke i et intervju vist på storskjermen. 

Kevin Knappen var fornøyd med starten.

- Vi startet best, men de tok over og hadde mye ballinnehav etter hvert, sier han. 

HamKam-ledelse

Andre omgang startet svakere av begge lag, og det var lenge en midtbanekrig.

Men etter 75 minutter fikk vertene en gigantsjanse. Ole Erik Midtskogen ruvet høyest i feltet, men headingen fra fem meter gikk like utenfor stolpen.

Kun tre minutter senere kom imidlertid scoringen.

Petter Vaagan Moen gjorde en briljant jobb ute på venstrekanten, la ballen til Kristian Lønstad Onsrud. Han dro seg ned til dødlinja og la ballen hardt inn foran mål. Der dukket Johnny Per Buduson opp og satte ballen i kassa. 1-0 til Kamma. 

Med fem minutter igjen fikk gjestene en kjempesjanse, etter en gigaglipp bakerst hos vertene. 

Rashad Muhammed fikk plutselig muligheten alene med Priis Jørgensen fra skrå vinkel, men satte ballen langt til side for mål. 

HamKams lag (4-2-3-1): 

Marco Priis Jørgensen - Peder Nersveen, Jacob Egeris, Orri Omarsson, Ruben Alegre - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Aron Leonard Dønnum, Ole Erik Midtskogen, Simen Bolkan Nordli - Johnny Buduson

Benken: Lukasz Jarosinski, Truls Jevne Hagen, Morten Renå Olsen, Lars Brotangen, Petter Vaagan Moen, Abubakar Ibrahim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.