Hamar
Som leder av Serieforeningen (i dag Norsk Toppfotball) foreslo Jan Stensrud (75) å legge nyskapningen Junior eliteturneringen (JET) til Hamar med HamKam som teknisk arrangør.
Fra arrangørstaben kan Odd Steinar Pedersen (65 søndag) og Jan Børke (66) i år feire 25-årsjubileum sammen med Boye Skistad, som i en årrekke har vært Norsk Toppfotballs primus motor for turneringen.
HamKam fikk 50.000 kroner for å være teknisk arrangør det første året, og summen har vært uendret gjennom 25 år. Til sammen har HamKam-trioen og deres arrangørstab vært med på å hente inn 1.250.000 kroner til klubbkassa på Briskeby.

Over til kunstgras

- I 1989 var banene i Ankerskogen ferdige, og de var gull verdt for JET-turneringen de første årene, sier Jan Stensrud.
Han og de to arrangementsgutta understreker at det hadde vært vanskelig å arrangere ei slik turnering uten mye godvilje fra flere av de andre lokale klubbene, som har stilt med baner i årenes løp.
Mye har skjedd siden starten. Ikke minst på banesiden, og i år spilles samtlige kamper på kunstgras. Også har turneringen fått navnet: NTF-U19.
De tre HamKam-karene påstår at de sitter tilbake med kun gode minner foran den 25. turneringen, som starter søndag.
- Vi har møtt utrolig mange hyggelige mennesker. Trenere og ledere kommer tilbake år etter år, og i Viking er det to som har vært her i 23 av 24 turneringer, sier Odd Steinar Pedersen.
- Det sies mye rart om ungdom, men vi har aldri hatt problemer i turneringen. Det har vært 500 spillere her hvert år. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, og hotellene vil være med år etter år, sier Jan Børke.
Turneringsleder Pedersen har regnet litt på det, og mener turneringen har tilført hotellnæringen opp imot 100.000 overnattingsdøgn. Det er ikke bare spillere som kommer til Hamar, men også mange foreldre legger ferieturen hit i disse turneringsdagene.
- 25 år i tjenesten. Hvor lenge holder dere på?
- Vi har sagt vi skal gi oss etter årets turnering, sier Pedersen før Børke legger til:
- Vi har sagt vi skal være med så lenge Boye Skistad er med. Det var snakk om at han skulle gi seg, men nå hører vi at han tar et år til. Så det blir det vel det på oss også.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00