– Jeg vil inn på laget og spille fotball igjen. Jeg vil ha tilbake plassen min, sier John Anders Rise tydelig.

– Revansjelysten er stor etter en tung vår. Jeg er sulten etter å bidra på banen igjen, sier Simen Bolkan Nordli.

Skade på skade

Tungt preget av skader har begge lagt en frustrerende vårsesong bak seg og måttet nøye seg med noen skrale innhopp.

Rise kom skjevt ut og innledet sesongoppkjøringen med en skade bak på låret, men var i gang og klar igjen da Juan Manuel Cordero fikk rødt mot Brumunddal i andre serierunde.

– Jeg var klar for å ta venstrebacken mens Cordero var suspendert, men i den påfølgende cupkampen mot Nybergsund brakk jeg ribbeinet, sier veteranen.

Etter en stund med alternativ trening rakk backen akkurat å føle seg bra igjen før han fikk skulderen ute av ledd i kampen mot Skeid.

– Vårsesongen har vært veldig preget av frustrasjon. Går man frustrert på trening klarer man heller ikke yte den kvaliteten som trengs.

Nå har han lagt ned mye hardt arbeid for å kunne hjelpe laget til opprykk.

– Nå har det gått bra og jeg er blid og positiv. Det skal være vanskelig å sette meg ut av laget framover.

Fikk FCK-hjelp

Bolkan Nordli brukte lang tid før han fikk greie på hva skaden hans faktisk var. I regi av Ståle Solbakken dro unggutten til FC København sammen med fysioterapeut Magnus Nilsen der han fikk satt en kortisonsprøyte i den plagede lysken. Med seg på turen fikk han også et opptreningsprogram.

– Både jeg og klubben har måttet være tålmodige. Det har vært frustrerende, men nå gleder jeg meg til å bidra i høst, sier Bolkan Nordli.

Som nye spillere

Kevin Knappen har lenge ønsket økt konkurranse i laget sitt. Det får han ved at Rise og Bolkan Nordli er tilbake.

– Det er godt å ha begge tilbake for fullt på treningene igjen. Våren har vært trøblete for dem, og det har handlet om å få på plass det kroppslige.

Sjefen skryter videre av jobben som er lagt ned underveis i skadeperioden.

– Begge utfordrer om plasser på laget og det fører til at de andre er ekstra på tå og hev. Alle spillere må tåle konkurranse, og jeg vet begge har lagt ned en fantastisk jobb for å bli friske igjen. Dessuten er vi avhengige av å ha en bred og god stall foran det som kommer til å bli en tøff høstsesong. Nå blir det vanskelig for meg å ta ut et lag, og det er slik vi vil at det skal være, sier han.

HamKam-treneren forteller at Rise kan være aktuell for å starte allerede i helga.

– John Anders er mer aktuell nå enn tidligere fordi han har fått skikk på egen kropp og lagt ned en herlig innsats.

– Skal være offensiv

Bolkan Nordli må antakeligvis vente en stund til før han er inne i startoppstillingen.

– Vi er nødt til å være tålmodige med Simen. Jeg gleder meg til å ha han tilbake, fordi jeg er trygg på at han kommer til å være enda bedre i år enn han var i fjor.

På onsdagens trening ble han drillet sentralt på midtbanen sammen med Truls Jevne Hagen.

– Simen kan gjøre en jobb i flere posisjoner, men det er i utgangspunktet ikke på midtbanen han kommer til å bli brukt. I fjor var han god som offensiv midtbanespiller eller kant, så i utgangspunktet kommer han til å fortsette å spille der.

Selv er Bolkan Nordli klar for å spille hvor enn treneren vil ha han.

– Jeg kan spille bak spissen, på kanten eller sentralt på midten og er klar for å gjøre en jobb hvor enn jeg blir satt opp.

Lørdag starter andre del av sesongen hjemme mot Vålerenga 2.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00