Andrea Loberto var klubbens førstevalg da Kent Bergersen ble ansatt som HamKam-trener november 2014.

Men italieneren valgte da å bli i Rosenborg.

– Jeg snakket mye med HamKam den gangen, men jeg ville fortsette det prosjektet jeg var med på i Rosenborg, og jeg ville fortsette samarbeidet med Kåre Ingebrigtsen i klubben, sier Loberto på spørsmål om hvorfor han ikke signerte for HamKam da han var aktuell.

ikke hørt noe

Etter stor suksess som analysesjef i Rosenborg, fikk han tilbud om å bli Mark Dempseys assistent i Haugesund, og han forteller at han ikke har hørt fra HamKam etter at Bergersen måtte gå.

– Jeg visste ikke engang at Kent Bergesen var borte før jeg snakket med deg, sier Loberto, som ikke utelukker HamKam dersom han skulle få muligheten til å ta over.

– Fotball er en dynamisk verden, og man kan aldri si noe sikkert. Men jeg ønsker ikke å si noe mer om HamKam. Det ville vært uproft mot klubben min, sier han.

opptatt av kultur

Loberto anses som en sterk faglig fotballperson, og han forteller selv at han er opptatt av å bygge lag, ikke nødvendigvis jakte rask suksess.

– For min del handler fotball om å bygge en sterk kultur, lage gode relasjoner, og jobbe mye med organiseringen i laget, forteller han.

vil ikke kommentere navn

Daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, forteller til HA-sporten at de jobber intenst med å finne en ny trener, men at det er en utfordrende jobb.

– Det er ikke lett å skulle finne en ny trener nå. Mange sitter allerede i jobber, og vi kan ikke betale kapasiteter ut av stillingene sine, sier Ingelstad, som leter etter en trener som kan være med å byge et moderne og godt Kamma-lag.

– Vi ser etter en resultatorientert trener, men også en som kan være med å utvikle våre egne spillere.

Ingelstad ønsker ikke å kommentere hvilke trenere de har vært i kontakt med.

– Jeg ønsker ikke å kommentere navn. Vi har snakket med noen klubber, og det er gode trenere, lover han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00