BERGEN: HamKam-kaptein Markus Ringberg, sier det ikke er noen grunn til å tvile på Arne Erlandsens posisjon.

- Vi har ikke diskutert noe omkring dette. Jeg har tillit til Erlandsen som trener i HamKam, og jeg har ikke hørt noe om at noen ikke har det, sier Ringberg til HA-sporten.

Frustrende
Arne Erlandsen opparbeidet seg en del frustrasjonsmeter fram og tilbake mellom benken og sidelinjen på Brann Stadion.

Han fikk igjen se laget sitt tape etter å ha tatt ledelsen.
Han fikk se unødvendige gule kort, som fører til karantene på to av lagets i utgangspunktet viktigste spillere.
Han fikk se to mål imot mens HamKam hadde en mann mindre på banen, på grunn av at Juha Pasoja og Frode Bjørnevik gikk av banen med hver sin smell.
At spillerne ikke klarte å kommunisere mellom seg, verken i forhold til elementære ting som å få forsvarsfireren høyere i banen, markering på faste situasjoner eller at en måtte trekke ned som stopper mens Pasoja var på sidelinjen. På grunn av det siste var det også store huller i HamKam-forsvaret da Robbie Winters ble spilt gjennom og fikk straffe, som Olafur Örn Bjarnason enkelt satte inn utligningen på.
Urutinert og utrolig unødvendig.

- Jeg gir ikke opp
Erlandsen sier det er hans oppgave å få det beste ut av målgruppa. At det er en treners jobb å sørge for motivasjon.

I stedet kjeftet Jan Michaelsen og Juha Pasoja seg opp på tribunen mot Tromsø. Og laget gikk i oppløsning i sluttminuttene.
Også det meget unødvendig.
Erlandsen nekter å gi seg, selv om situasjonen blir mørkere for hver kamp.
- Det hjelper i hvert fall ikke å gi opp. Jeg er heller ikke typen som gjør det, sier Erlandsen til HA-sporten.

Står samlet
Han er tydelig på at han ikke har vurdert sin stilling, selv om dette sannsynligvis er hans tyngste sesong som trener.

- Jeg er ansatt som trener og min jobb er å gjøre det jeg kan for å få det beste ut av målgruppa. Mer enn det får jeg ikke gjort. Jeg har ikke vurdert å gi meg.
- Har du fortsatt troen på at du er rett mann til å få det beste ut av HamKam?
- Det får være opp til andre å vurdere om jeg er rett mann, sier Erlandsen.
- Men har du selv fortsatt tro på at du er det?
- Det blir vanskeligere for hver kamp vi taper. Men vi står samla, og alle er enige om at ni poeng ikke er godt nok, sier Erlandsen, som tror han har tillit i spillergruppa.
- Jeg ser ikke hvorfor de ikke skal ha tillit til meg, sier Erlandsen.

- Må ta ansvar selv
HamKam-treneren avviser at det er et problem med kommunikasjon i forhold til at klubben har så mange utlendinger.

- Vi har elleve utlendinger, men jeg har ikke inntrykk av at det er noe problem. Det går på engelsk, og det går greit.
- Så alle spillerne forstår hva de skal gjøre?
- De forstår det, men så handler det om å gjøre det ute på banen, sier Erlandsen, som var oppgitt over at to av baklengsmålene kom mens HamKam spilte 10 mot 11.
- Vi kan ikke bare gå ut av banen. Vi får heller gjøre som alle andre, og legge oss ned for å få behandling. Vi må bli mer kyniske.
- Hvorfor ble ingen trukket ned som midtstopper med Pasoja ute?
- Det ble gitt beskjed om det. Men de må også klare å se det og ta ansvar selv. Spillerne må kommunisere med hverandre. Og slutte å kjefte på seg dumme og unødvendige kort.
- Men det har skjedd i flere kamper etter hverandre. Bør ikke spilleren ha skjønt dette allerede?
- Det er det jeg mener også. Men jeg kan ikke trykke det inn i hodene deres ute på banen. De må ta læring av det, og slutte med det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.