HAMAR: Årets tre første poeng på kontoen for flaks er dermed notert.

Og det var ikke et øyeblikk for tidlig.
Dette har nemlig vært en sesong preget av motgang og uflaks fra A til Å - i tillegg til en god porsjon udyktighet.
Men det er uansett ikke feil å si at HamKam hadde litt å gå på når det gjaldt flaks og uflaks.
Det har de nok fortsatt, selv med tre poeng i Drammen. Så hvis det er sånn at det er noe i det man sier; at slike ting jevner seg ut over en lang fotballsesong, har HamKam mye godt i vente fortsatt.

Søndag 14. september
Det viktigste er likevel at nå er det mer håp enn noen gang. Det er bare ett poeng opp til Aalesund.

Det betyr at det kommer til å smelle på Briskeby i neste serierunde søndag 14. september.
HamKam mot Aalesund blir nesten som en cupfinale i kampen for å overleve.
Uten seier i går ville et tap i den kampen betydd at HamKam så godt som ville vært klare for Adeccoligaen.
Nå har grønnbuksene i stedet en gedigen mulighet til å klatre opp på kvalikplass - med hjemmebanefordel.

Åkeby sparket
Det blir også en tvekamp mellom to lag som velger ulike løsninger i kampen for å overleve. Aalesund sparket i helga sin trener Søren Åkeby, mens Arne Erlandsens posisjon i HamKam så langt har vært trygg.

At et lag sparker treneren har ofte en virkning på kort sikt, så spørs det hvordan det slår ut når neste kamp kommer først om to uker. Og hvem Aalesund eventuelt har fått på plass i trenerstolen.
Se ikke bort fra at Tom Nordlie dukker opp som en reddende engel med oransje vinger.
Det betyr at dette også blir en kamp mellom langsiktig og kortsiktig tekning. For fotballens del hadde det ikke gjort noe om det langsiktige vant.

Tempoproblemer
Spillemessig var det ikke så mye som tydet på at HamKam var spesielt mye bedre mot Strømsgodset i går. Det så bra ut i første omgang da Olivier Karekezi fungerte bra i sin dobbeltrolle som både spiss og midtbanespiller, men han måtte ut med skade i pausen. Og i andre omgang så det noen ganger ut som beina til de grønn-hvite sto stille da Godset satte fart.

Tempoproblemene var åpenbare.
Men seieren i går kan gi HamKam det mentale løftet de trenger.
Og for dem som bryr seg om slike ting, så var dette den første HamKam-seieren mot Godset i Drammen siden 1972.
P.S. Jeg tar det som en selvfølge at Norges Fotballforbund straffer David Nielsen etter hans skalling mot Markus Ringberg. Mens det var tvil om Leonardos skalling var med vilje, er denne udiskutabel. Det blir spennende å følge med på straffeutmålingen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.