Den tidligere Hønefoss-spissen Kevin Beugre signerte for HamKam fredag ettermiddag.

Spissen som ble toppscorer i HamKams 2. divisjonsavdeling med 21 mål, har signert en ettårskontrakt med Briskeby-klubben. Med det sender de grønne og hvite et kraftig signal om at Kevin Knappen skal få de beste mulige sjansene til å føre HamKam opp i 1. divisjon igjen.

– Han er den spissen vi har sett etter. Vi har Ivar fra før som et fyrtårn. Og da Jagne gikk trengte vi den raske bakromsspissen. De to her kan danne en duo på topp, men den spissen vi henter nå skal også kunne bekle en kantrolle, sier en strålende fornøyd HamKam-trener Kevin Knappen til HA-sporten.

Toppscorer i fjor

Med sine 24 år har Beugre en fin alder og han er en spiller som bør kunne utvikle seg ytterligere i HamKam. I Hønefoss i fjor scoret han hele 21 mål og ble avdelingens toppscorer.

– Jeg mener han er blant de aller beste spissene på vårt nivå. Det mener jeg alle de vi har hentet nå er i sine posisjoner. Det ser i det hele bra ut. Vi har fått fortgang på disse overgangene, og det gir oss trygghet, ro og forutsigbarhet. Da kan vi jobbe med den fysiske formen til spillerne og skape gode relasjoner, sier Knappen til HA-sporten.

Medisinsk sjekk

Fra før har HamKam signert Petter Vaagan Moen og den spennende polske målvakten Lukasz Jarosinski. Beugre og Jarosinski spilte også sammen i Hønefoss, og polakken la ikke skjul på at han er svært godt fornøyd med HamKams spissignering.

– Han er en veldig god spiss. Han er rask, god med ballen og scorer mål. Dette blir bra, mente Jarosinski.

Beugre gjennomførte medisinsk test på Briskeby fredag ettermiddag sammen med HamKams fysioterapeut Magnus Nilsen.

Ifølge ham selv skal han være i god form og klar til å bidra for grønnbuksene.

– Jeg gleder meg. Det gikk bra i Hønefoss, men jeg tror det vil gå enda bedre i HamKam. Jeg er veldig glad for å være her, sa Beugre og smilte.

Fikk ja til slutt

Spissen fra Elfenbenskysten ble tidlig plassert på HamKams liste over mulige spisskandidater etter at Saihou Jagne forsvant fra klubben, men usikkerhet rundt regelverket for arbeidstillatelse for spillere utenfor EU og spill i 2. divisjon, gjorde at HamKam en stund ikke trodde det var mulig for dem å signere Beugre.

Etter iherdig jobbing og klargjøring med politi, UDI og Norges Fotballforbund, er konklusjonen likevel nå at Beugre kan spille for HamKam.

Problemstillingen har vært at profesjonelle fotballspillere skal spille i profesjonelle ligaer hvis de kommer fra land utenfor EU. I Norge har det vært definert som eliteserien og 1. divisjon. I utgangspunktet betyr det at ingen spillere utenfra EU kan spille i 2. divisjon mot betaling.

Så er det sånn i Norge at du etter x antall år i landet kan du søke om permanent oppholdstillatelse, og så etter enda noen år kan du søke om norsk statsborgerskap.

Beugre har nå vært så lenge i Norge at han har fått innvilget permanent oppholdstillatelse i Norge.

Den hadde han med seg til Briskeby fredag ettermiddag.

Og dermed ble klubbens nye toppscorer signert.

Etter det HA-sporten forstår jobber HamKam videre med å forsterke stallen.

En midtsopper står øverst på lista nå, og etter det vi erfarer er klubben nære ved å signere enda en spiller som vil bli sett på som en solid forsterkning. Kanskje er han på plass allerede til uka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.