HAMAR: - En kjempefølelse. Det ble mye hopp og sprett. Det var moro det, sier Güven, som var litt skuffet over prestasjonen.

- Jeg pleide å feire sånn i Raufoss også. Jeg har gjort det mye bedre før. Hånda skal ikke nedi banen, smiler Güven.
- Det er i alle fall ikke jeg som har lært det bort, smiler Arne Erlandsen.

- Feil stempel
Norsktyrkiske Güven representerer gode individualistiske kvaliteter. Han fikk delvis vist hva som bor i ham i går.

Etter et fantastisk forarbeid av Roman Kienast, møtte Güven innlegget på bakre stolpe. Han var iskald, tok ned ballen og banket den forbi Kristian Nicht.
- Det kommer seg hele tiden. I dag turte jeg mer. Jeg blir enda bedre, lover Güven, som tror scoringen vil bidra til det.
- Med min spillestil er det kanskje ekstra viktig med selvtillit. Å score mål har mye å si for det. Nå scoret jeg mitt første i Tippeligaen, som er det øverst nivået i Norge. At jeg viser at jeg kan score på dette nivået er viktig for meg.
Selv om det ble en krigekamp, viste HamKam at de kan mer enn å vinne dueller og å slå lange baller. Güven er en av de nye spillerne som bidrar til at ballen holdes mer på bakken.
- Vi har det stempelet på oss. Slår vi en lang ball, sier alle at vi gjør det hele tiden. Jeg prøver å bidra til at vi holder ballen på bakken.

- Kan slå alle
Güven forteller at denne treningsuken har vært betraktelig bedre enn uken opp mot Bodø/Glimt-kampen forrige helg.

- Vi har hatt en mye bedre uke nå. Det har hjulpet å få tilbake flere spillere. Og vi har vært mer avslappet.
- Og i dag var dere bedre enn Viking, akkurat som i LSK-hallen i vinter…
- Ja, det var en fortjent seier. Men vi kan ikke fortsette å slippe inn på dødballer. Det er jo der vi skal være best. Men får vi til spillet vårt, kan vi slå hvem som helst, mener Adem Güven.

Scoringspress
Han var ikke den eneste akrobaten på briskeby i går. Olivier Karekezi var minst like luftig.

- Når jeg har en god følelse, liker jeg å vise det. Jeg har en god følelse i dag, sier Karekezi.
Skuddet til Rwanda-kapteinen gikk via beinet til en Viking-forsvarer, og satte Nicht ut av spill.
Etter den labre innsatsen han og spissmakker Roman Kienast viste i Bodø, måtte de levere. Det klarte begge.
- Det er et press på spissene i klubben. Vi har mange i den posisjonen, så vi må score mål. Men det er bra for klubben at det er konkurranse. Det blir alle bedre av.
- Blir det mer akrobatikk framover?
- Det blir det.
Sier Olivier Karekezi.
For hans del bør han ha rett.
I bakhånd lurer nemlig en kampklar Oluwasegun Abiodun.
Som på de få minuttene han fikk kom til to brukbare målsjanser.
Og rystet Ragnvald Soma og Børre Steenslid.
Den nigerianske publikumsyndlingen blir å regne med også i tiden framover.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.