Cordero sparket Kristian Eriksen etter 34 minutter og ble vist rett av banen.

Likevel greide Dala aldri å slå tilbake mot 1-0-ledelsen Ivar Sollie Rønning hadde gitt HamKam et kvarter tidligere.

Det er forsvarssjef Ruben Alegre, som viste 3025 tilskuere duellstyrke og spansk eleganse i HamKams midtforsvar, veldig tilfreds med.

- Jeg er så glad. Vi spilte med én mann mindre, men greide å holde presset oppe. Vi prøvde å fortsette det høye presset etter utvisningen, og selv om det ikke var en pen kamp, er de tre poengene det eneste som betyr noe, sier Corderos landsmann.

Alegre ble kåret til hjemmelagets beste av en lokal jury i debuten på mektige Briskeby.

- Atmosfæren her var helt fantastisk. Fansen hjalp oss virkelig etter utvisningen, og vi trengte den hjelpa. Jeg mener at vi vant på grunn av støtten vi fikk fra tribunen, skryter han.

Scoring og rødt kort

HamKam tok gradvis mer tak i ballen etter fram-og-tilbake-fotballen i åpningen. Da 19 minutter var unnagjort, kom 1-0. Nicholas Mickelson spilte fri Petter Vaagan Moen inne i Dala-feltet, og høyrekanten tuppet ballen videre til Ivar Sollie Rønning. Trønderen banket åpningsgoalen forbi Emil Holst.

Et drøyt kvarter senere sparket Juan Manuel Cordero mot Kristian Eriksen etter et sammenstøt ved sidelinja. Dommer Jørgen Haugen dro opp det røde kortet og viste den spanske backen rett av kunstgresset.

Brumunddal kom noe mer med etter at HamKam hadde blitt redusert til ti mann, men klarte ikke å skape det helt store før pause.

Stor Helmersen-sjanse

Tidlig i andre omgang kom den store muligheten. Francois Yabré mislyktes med et brudd, og Jonatan Helmersen var plutselig alene igjennom. Én mot én med Lukasz Jarosinski beholdt ikke den mindre målfarlige angriperen roen, og avslutningen gikk svakt rett på keeper.

Like etter vurderte dommer helt tydelig å tildele Dala straffespark. Alegre var aktiv med armene i en duell med Henrik Lehne Olsen, men etter en kvikk tenkepause lot kamplederen situasjonen passere.

Brumunddal greide kun å skape noen små farligheter på dødball mot slutten av omgangen, og de tre poengene ble igjen på Briskeby.

HamKams lag (4-4-1-1): Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Francois Yabré, Ruben Alegre, Juan Cordero - Petter Vaagan Moen, Franck Semou, Truls Jevne Hagen, Ole Erik Midtskogen (John Anders Rise fra 82.) - Ivar Sollie Rønnning - Kevin Beugre.

Brumunddals lag (4-4-1-1): Emil Holst - Anders Ludvigsen, Rune Pettersen, Torgeir Strand Osmo, Fredrik Haave Andersen - Henrik Lehne Olsen, Kristian Eriksen, Christoffer Heier Solbakken (Mahad Abdi Abdillahi fra 29.), Markus Haave Andersen (Gaute Granmo fra 67.) - Jonatan Helmersen - Sigurd Ertsås.

Les også
SPORT

HATV: Juan Manuel Cordero beklager overfor fansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.