Først da Alta tok ledelsen etter 69 minutter, våknet HamKam.

Det ga - i løpet av seks intense minutter - et spillemål, et brent straffespark og et cornermål.

Se også: Her kan du lese hva HA ga HamKam-spillerne på børsen.

Og viktigst: tre poeng i toppkampen mot Alta.

- Det føles helt fantastisk. Dette var veldig viktig, sier forsvarsbauta Ruben Alegre, som kommer glisende ut av en stemningsfull HamKam-garderobe etter 2-1-seieren.

Les også: Truls Jevne Hagen bommet på straffe. 30 sekunder senere tok han corneren som endte i seiersmålet.

Han er fullstendig klar over at seieren gir opprykksjagende HamKam luke på toppen av tabellen. Nå har grønnbuksene fire poeng ned til Alta, som ligger nærmest i racet.

- Vi visste at seier ville gi oss det forspranget, og vi visste at Alta er et sterkt lag. Derfor er det så deilig å vinne denne kampen, smiler spanjolen, som ikke ser bort ifra at opprykkskampen kan stå mellom de to lagene som søndag møttes på Briskeby.

- Alta er sterke hjemme. De har ikke vært like gode på bortebane, men de er helt klart et lag vi må passe oss for. Det er mange kamper igjen av sesongen, men disse poengene var uansett viktige, sier han.

Tverrligger-treff

Etter noen sjansefattige åpningsminutter, der HamKam trillet ball og kontrollerte, smalt det plutselig på Briskeby. Ballen spratt perfekt for Truls Jevne Hagen, som banket til med høyreslegga fra 20 meter. Ballen dundret i tverrliggeren, og små marginer nektet Kamma-veteranen en praktscoring.

Etter en drøy halvtime kom Kevin Beugre til tre gode avslutningsmuligheter på kort tid. Etter et par svake forsøk etter fin tilrettelegging fra skarpskytter Jevne Hagen, ble spissen chippet nydelig igjennom av Markus Solbakken. Denne gangen traff Beugre et par bedre, men keeper Daniel Rojas sørget for at første omgang ble målløs.

- Jeg føler at vi har full kontroll gjennom hele første omgang. Med unntak av en liten periode midt i omgangen, har vi ballen nesten hele tiden, oppsummerer Alegre.

Alta tok føringen

Etter hvilen ble HamKam kjempet ut av stilen. Grønnbuksene traff knapt med en pasning, og underholdningsverdien av kampen sank til et minimum.

Så kom også scoringa for Alta. En corner fikk sprette gjennom et fryktelig passivt HamKam-forsvar, og alene foran mål sto plutselig Christian Reginiussen. Veteranen satte enkelt inn 1-0 for Finnmarks-laget.

- Jeg vet ikke hva som skjer i begynnelsen av andre omgang. Det er vanskelig å forklare, men vi får ikke til spillet vårt, sier Alegre.

Kampen tok fyr

Men kanskje var det nettopp en scoring imot HamKam trengte. Like etter tok nemlig innbytter Ole Erik Midtskogen ansvar da han kriget seg inn i banen fra venstre og hamret inn utlikningen via tverrliggeren.

Bare minutter senere ble Jevne Hagen spilt fri. Keeper kom ut og tok litt ball og mye mann, og dommer pekte på straffemerket. Offer Jevne Hagen tok straffa selv, men Rojas reddet og slo til corner.

På denne corneren tok HamKam igjen ledelsen. Midtstopper Francois Yabré ble matchvinner da han stusset 2-1 inn i det nærmeste hjørnet.

- Det er fantastisk å spille med ham. Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet vårt, sier stoppermakker Alegre, som unnet kompisen matchvinnertittelen i den viktige toppkampen.

- Den fortjente han, skryter Alegre.

HamKams lag (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Francois Yabré, Ruben Alegre, Juan Manuel Cordero - Franck Semou, Markus Solbakken (Simen Bolkan Nordli fra 76.) - Truls Jevne Hagen, Ivar Sollie Rønning, Petter Vaagan Moen (Ole Erik Midtskogen fra 60.) - Kevin Beugre (John Anders Rise fra 84.).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00