Fotballkarrieren til Simen Haugen har ikke gått på skinner, men i år har han dundret inn ball etter ball i motstandernes nettmasker. 18 mål er det blitt så langt. Og det på et Storhamar-lag som hele vegen har slitt på nedre halvdel.
Slikt blir lagt merke til.

- En bonus

Derfor ble Furnes-gutten invitert til gårsdagens HamKam-trening. Og han skal trene med dem igjen i morgen.
- Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk invitasjonen fra HamKam. Dette er bare en bonus, for dette hadde jeg i hvert fall ikke forventet, sa Simen til HA-sporten etter gårsdagens HamKam-økt.
Og bare så det er nevnt. HamKam hadde tenkt å invitere Simen før de tre målene han satte inn mot Ull/Kisa 2 mandag kveld.
- Det har gått bra denne sesongen. Det har virkelig vært moro å spille i Storhamar, sier han.

Skadeproblemer

Men alt har ikke vært like moro de siste årene for spisstalentet.
For to år siden viste 20-åringen at han hadde noe i seg da han scoret 14 mål på 14 kamper for Furnes, men så trakk de laget.
Den påfølgende høsten gikk han til HIL, men der pådro han seg en korsbåndsskade. Og først i fjor høst spilte han fotball for HIL igjen. Men lysten til å spille fotball på et høyere nivå gjorde at Simen Haugen sa ja til Storhamar da de rykket opp i Bondeligaen.
Der har han virkelig funnet tonen med rutinerte Sigurd Ertsås.
- Det har hjulpet å trene mye med bedre spillere. Dessuten har jeg trent mye alene. Jeg har løpt en del og så har jeg drevet med avslutninger på egen hånd på Gaalaasbana, sier målscoreren.

Skryter av midtstoppere

Mye tyder på at det bare blir en sesong for Storhamar i Bondeligaen. For det er ikke bare HamKam som har kommet på banen. Både Ottestad og Brumunddal har signalisert at de har lyst på Haugen.
- Jeg har hørt om det der jeg også. Og jeg har lyst til å satse, sier Simen Haugen, som også synes han har møtt mange gode fotballspillere i Bondeligaen i år.
- Møtet med Lillestrøm 2 hjemme var brutalt. De kunne å spille fotball. Ellers synes jeg ikke det var så moro å møte Rune Pettersen i Brumunddal. Ottestads Erik Hulleberg var også lei å spille mot. Og ikke minst HamKam 2s Håkon Aalmen, sier han.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00