• GIR SEG: Vegard Skogheim er ferdig som HamKam-trener.

Onsdag klokken 11 varslet Vegard Skogheim sin avgang som HamKam-trener under en pressekonferanse på Briskeby.

Avgangen skal være et resultat av flere faktorer, deriblant den svake sesongstarten.

Svein Inge Haagenrud overtar som hovedtrener inntil en permanent erstatter er på plass.

Lover å være kampklare til torsdag

HamKams nye trener hadde følgende å si under pressekonferansen:

- Jeg har vært assistent for Vegard i flere år, og vi har eierforhold til det vi har gjort begge to. Innimellom blir vi slitne, men sånn er jobben. Nå har jeg fokus på den gjengen som skal prestere ute på banen. Spillerne er i god form og en fin gruppe. Vi skal jobbe i flokk for å oppnå de resultatene vi ønsker oss, sier han. 

På spørsmål om hvilke endringer man kan forvente av Kamma-laget, svarer Haagenrud som følger: 

- Vegard og jeg har veldig lik filosofi. Vi har pratet mye fotball og er enige om hvordan vi ønsker at laget skal fremstå ute på banen. Det vil bli endringer, men det er altfor tidlig å gå i detalj rundt dette.

Haagenrud lover at laget skal være klare til kamp mot Ottestad på torsdag. 

- Nå skal vi trene etter at spillergruppen har fått summet seg. Vi skal helt sikkert være forberedt til kamp i morgen, sier han - og understreker samtidig at han er klar til å gi 100 prosent som hovedtrener.

Kom brått på

Daglig leder Finn Paulsen forteller at nyhetene kom brått på HamKam-ledelsen:

- Vegard ga oss beskjed tirsdag kveld. Det er overraskende for oss at han trekker seg.

Skogheim selv uttalte følgende under pressekonferansen:

- Jeg mangler energi til å gi 100 prosent som trener. Jeg har derfor valgt å "sparke meg selv". Dette har ikke vært noen lett avgjørelse. Jeg har vært her i åtte år, og gjennom vinteren har jeg kjent på at jeg ikke har energien som trengs for å lede laget. Jeg føler at dette er en riktig avgjørelse. HamKam fortjener mye mer enn en trener som ikke kan gi 100 prosent, sier han.

Godt fornøyd med Skogheim

Også Kamma-kaptein Viktor Adebahr ble overrasket over nyheten.

- Dette kom overraskende på oss i spillergruppa. Hvis Vegard ikke føler at han har energi nok, så er det en riktig avgjørelse. Vi i spillergruppa får samle oss og jobbe videre. Jeg har vært veldig godt fornøyd med Vegard den perioden jeg har vært her, sier han.

Tung sesongstart

Det har vært mye motgang for HamKam i begynnelsen av årets sesong. En ting er at HamKam bare har tatt ett poeng på de tre første seriekampene.

Situasjonen ser heller ikke lysere ut med tanke på Emil Sildnes' alvorlige skade. I Sildnes har Skogheim mistet den spilleren som skulle erstatte den kreative kraften laget mistet da Emil Dahle valgte Stabæk til fordel for HamKam.

Svekket lag

HamKam har heller ikke lyktes spesielt godt på overgangsmarkedet i vinter. De har fått inn Magnus Sylling Olsen, Pekka Lagerblom, Christophe Psyché, Ike Fofanah og Heidar Geir Juliusson.

Av disse har Sylling Olsen og Psyhcé spilt seg inn i førsteelleveren, mens Lagerblom har slitt med skader. Heidar Geir Juliusson er også inne i elleveren nå siden det har vært skader på backene Rise og Jevne Hagen, men islendingen var bare tenkt som en rimelig backup i utgangspunktet.

Fofanah har så langt ikke sett ut som det stjerneskuddet HamKam gamblet på at han skulle være.

Vanskelig å snu trenden

I sum gjør dette at årets HamKam-lag har sett vesentlig svekket ut sammenlignet med fjorårets.

Med bortekamper mot Tromsø og Ranheim kan det også se tøft ut med tanke på å få laget på vinnersporet igjen de neste kampene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.