Løten – HamKam 0-6:

HamKam hadde ingen problemer med å valse over Løten i mandagens treningskamp.

For grønnbuksene var det to nye fjes som viste seg fram. Mathias Adah Ogwuche og Boubacar Soumana Hainikoye (19), begge spisser, fikk vist seg fram under treningskampen.

Prøvespill i Lillestrøm

Hainikoye er fra Niger, og har landskamper for sitt land, mens Adah er fra Nigeria, og har prøvd seg fram i Norge tidligere.

Forrige vinter var han på prøvespill i Lillestrøm, men han måtte reise hjem til Nigeria uten å ha fått kontrakt på Åråsen.

Mot Løten satte han inn 2–0 med en lekker avslutning, og nå håper han på kontrakt hos grønnbuksene.

– Jeg håper på det. Jeg kommer fra Nigeria, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å få kontrakt her, sier han.

Kevin Knappen synes begge prøvespillerne fikk vist seg fram mot Løten, til tross for at de ikke har trent med klubben ennå.

– De har fått gode skussmål der de har vært tidligere, så det var verdt å se på, sa formidlerne våre. De kom i dag, første møtet med guttene var kampen, uten at de hadde trent med oss. Jeg synes de kommer greit fra det. Adah har bra fart, er en spennende spiller og hadde en fin scoring i dag. Det er mer fysikk på Boubacar, forteller Knappen.

Bakromsspisser

Begge spissene var veldig hissige på å stikke i bakrom så fort muligheten bød seg. Nettopp den egenskapen er noe Knappen ser etter hos nye spillere.

– Vi gjør det. Vi skal bruke dem oftere enn vi klarte i dag. Vi ser etter spisser som vil dra inn bak.

Adah var tidligere i år på prøvespill hos Notodden, og skal ha gjort sakene sine bra. Hainikoye har vært på prøvespill hos Kristiansund (KBK), men reiste derfra uten kontrakt.

– Han hadde gjort godt fra seg i KBK, og de sa det var verdt å se på, og de ville også ha vurdert ham. Men de har fylt stallen sin, så derfor er han hos oss nå, forklarer HamKam-treneren.

Adah var fornøyd med det han fikk vist fram mot 3.-divisjonsklubben Løten.

– Jeg synes vi har et godt lag, og de ga meg mye å jobbe med, forteller Adah, som skal være med HamKam ut uka.

– Vi får se dem nå resten av uka, og så vil de være med inn mot kampen mot Ull/Kisa, og så får vi ta en vurdering etter det, forteller Knappen.

Vant enkelt

HamKam gjorde som de ville mot Løten, og vant oppskriftsmessig 6-0.

HamKam tok ledelsen på straffespark ved Lars Brotangen.

Prøvespiller Adah økte til 2-0 før pause, mens Simen Bolkan Nordli sørget for 3-0 tidlig i andreomgangen.

Derfra og ut var det enveiskjøring, og Juan Manuel Cordero økte til 4-0, før Bolkan Nordli satte inn 5-0, mens Olav Ophus var uheldig og satte 6-0 i eget mål.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00