HamKam berger ett poeng på Briskeby etter at Emil Dahle scorer på en corner på overtid. I absolutt siste spilleminutt lykkes Kamma.

- Det var godt. Vi fortjener poenget selv om vi sliter i dag, sa Vegard Skogheim umiddelbart etter kampen.

Sjokkåpning på Briskeby! Kongsvinger tok ledelsen 1-0 etter et drøyt et kvarters spill. Magnus Solem fikk pirket ballen i mål.
HamKam har hatt de beste og fleste sjansene i første omgang, men det er altså gjestene som scorer først. En kalddusj for Kamma.
Erik Tønne og Tore Andreas Gundersen, samt Truls Jevne Hagen, har alle hatt store målsjanser, men ballen har ikke gått i nettmaskene ennå.

Erik Tønne og Tore Andreas Gundersen var i startelleveren til HamKam. Erik Tønne ble byttet ut i pausa, og et kvarter før slutt ble også Tore Andreas Gundersen satt på benken. I pausa har Vegard Skogheim også byttet ut Vegar Bjerke, som leverte en svak førsteomgang.

HamKam har ført spillet i begge omgangen. De har hatt de klart fleste og største mulighetene til å score. Både Erik Tønne og Tore Andreas Gundersen har hatt sin sjanser, men ingen klarte å putte på så lenge de var på banen.

HamKam stiller slik:
Lars Øvernes
John Anders Rise, Oddbjørn Lie, Edmir Asani, Vegar Bjerke
Truls Jevne Hagen, Emil Dahle, Aziz Idris
Tore Andreas Gundersen, Erik Tønne, Anders Emil Nedrebø
Emil Holst, Håkon Aalmen, Fredrik Sjølstad, Torgeir Strand Osmo, Emil Sildnes, Alekanser Woo Enger, Daniel Bekkevold.
MERK: Tønne er oppført som spiss, men den posisjonen er fremdeles uklar. Jevne Hagen inn på midt for en skadet Adebahr, som ikke en gang er på laget. Dahle ble klar for kamp, men om han er 100% er uvisst grunnet smellen han fikk på trening tidligere i uka.

Kongsvinger stiller følgende lag:
Kim Erik Deinoff
Karl Emil Skogh, Petter Tiller Bjørndahl Larsen, Espen Nystuen, Kai Olav Ryen.
Hassane Dosso, Magnus Solum, Martin Skjelbred Ellingsen
Emile Noe Dadjo, Magnus Myklebust, Mats Diego Skårdal
Petter Lindstad, Oskar Hatten Engerbakk, Adrian Lillebekk Ovlien, Karl Kristian Sevaldsen.
MERK: KILs kanskje aller beste angrepsvåpen, Olav Thuelo Johannesen, er ute med skade. Dessuten har KIL kun tre utespillere på benken, og dermed lite å velge i.

Erik Tønne og Tore Andreas Gundersen har i hele vårsesongen kjempet innbitt om hvem som skal få spille spiss på HamKam. Til nå har den innleide trønderen fra Sheffield spilt på topp flest ganger. Det liker Tore Andreas dårlig. Hvem som er spiss når HamKam møter Kongsvinger klokka 13 på Briskeby er foreløpig ikke klart. Bortsett fra på lagoppsettet til Vegard Skogheim.
Men begge var optimister før kampstart:
- Vi skal kjøre over Kongsvinger, sier Erik Tønne.
- Vi frykter ingen, sier Tore Andreas Gundersen.

COVER LIVE: Vi sender direkte fra Briskeby før kampen, i pausen og etter kampen. Da vil vår reporter Stein Erik Stormoen være i studio sammen med HAs fotballekspert Kai Kristiansen og andre inviterte gjester. De vil gi deg vurderinger av HamKam og Kongsvinger før kampstart, oppsummere i pausen, og etter kampen kommer det garantert flere i studio som vil si sitt.

LIVE: Kampen sender vi direkte. Du kan følge den i livevinduet under denne artikkelen.

CORNER: Her kan du se hva Erik Tønne og Tore Andreas Gundersen mener om hverandre.

For Tore Andreas Gundersen blir dette et nytt møte med gamleklubben. Om det sier han:
- KIL er et kjempende lag så dette blir nok en tett match, men vi frykter ingen, og vi bør helt klart vinne i dag.
Tore Andreas sier på Corner at han gjerne skulle spilt mer i vårsesongen, at han skulle ha scoret flere mål, at han vil ha tilbake spissplassen, og at formen nå er stigende. Han vil helst se Erik Tønne som kantspiller.

LES: Skadetrøbbel

Det er foreløpig uvisst om Erik Tønne blir i HamKam ut sesongen. Tore Andreas håper det. Om framtida sier Erik Tønne til Corner:
- Jeg blir i utgangspunktet i HamKam. Jeg vet ikke om jeg blir kalt tilbake til Sheffield før seriestart.
Han tipper HamKam vinner 2-0 mot Kongsvinger.

HamKam-trener Vegard Skogheim er også optimist foran kampen i dag. Han frykter ikke skadeproblemer i laget. Og nå vet han at Kristoffer Hagen ikke må opereres, men det må Vegar Bjerke etter dagens kamp.
 

Følg HamKam-Kongsvinger direkte her!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00