NFF har i dag besluttet å flytte alle kampene i siste serierunde i 1. divisjon menn fra kl. 13:00 til 12:00. Det betyr kort og godt at HamKams siste serierunde mot Tromsø, som allerede er klar for opprykk, ikke spilles klokka 13 på Briskeby, men klokka 12.

Etter en klage fra Bærum har Fotballforbundet bestemt at siste serierunde i 1. divisjon er flyttet fra klokken 13.00 til 12.00 søndag.

Det bekreftet konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF overfor NTB tirsdag.

– Vi endret det på grunn av lysforholdene i Tromsdalen. Vi fikk reaksjoner på at løsningen ikke var sportslig rettferdig.

Bakgrunnen for klagen var at Bærums opprykksrival Kristiansund skulle møte Tromsdalen på nøytral bane på grunn av for dårlige lysforhold. Akershus-klubben mente dette var ødeleggende for deres opprykksmuligheter.

– Jeg skjønner det ikke. I NFF snakker man om fair play og likebehandling. Så kommer man til siste serierunde hvor fem lag kjemper om fire kvalifiseringsplasser, også slipper et lag å spille mot Tromsdalen på deres hjemmebane, sa nestleder i Bærum, Lars Johnsen, til Budstikka mandag.

Beklager ulemper

Forbundets opprinnelige plan var at kampen skulle spilles på Tromsøs hjemmebane, Alfheim.

– Vi følte vi hadde en elegant løsning, men da noen stilte spørsmål rundt det sportslige bestemte vi oss for å flytte den, sier Fisketjønn.

I en pressemelding fra NFF skriver de følgende:

«Hensynet til like konkurransevilkår veier tungt. NFF beklager de ulemper dette måtte medføre for lagene og deres supportere, særlig det at endringen skjer så tett opp imot kamptidspunkt.»

Foran siste serierunde ligger Mjøndalen på tredjeplass med 50 poeng. Fra Kristiansund på fjerdeplass og Ranheim på sjuendelass skiller det kun to poeng. Lagene fra 3.- til 6.-plass skal spille kvalifisering. 

Rykker ned?

Hønefoss og Alta står begge i fare for å rykke ned fra 1. divisjon. Søndagens møte i siste runde mellom lagene sendes kun på betal-TV.

Matchen sendes på C More Fotball kl. 12.00. Alle kampene spilles samtidig i den siste runden.

TV 2 Zebra sender kvaljagende Fredrikstads hjemmekamp mot opprykksklare Sandefjord. Øvrige kamper går på C Sports nettplattform.

Hønefoss klarer seg med poeng mot Alta, mens finnmarkingene må vinne bortekampen i Hønefoss. Nest-Sotra, som spiller borte mot nedrykksklare Ull/Kisa, er også i nedrykksfare før siste runde.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00