NFF har i dag besluttet å flytte alle kampene i siste serierunde i 1. divisjon menn fra kl. 13:00 til 12:00. Det betyr kort og godt at HamKams siste serierunde mot Tromsø, som allerede er klar for opprykk, ikke spilles klokka 13 på Briskeby, men klokka 12.

Etter en klage fra Bærum har Fotballforbundet bestemt at siste serierunde i 1. divisjon er flyttet fra klokken 13.00 til 12.00 søndag.

Det bekreftet konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF overfor NTB tirsdag.

– Vi endret det på grunn av lysforholdene i Tromsdalen. Vi fikk reaksjoner på at løsningen ikke var sportslig rettferdig.

Bakgrunnen for klagen var at Bærums opprykksrival Kristiansund skulle møte Tromsdalen på nøytral bane på grunn av for dårlige lysforhold. Akershus-klubben mente dette var ødeleggende for deres opprykksmuligheter.

– Jeg skjønner det ikke. I NFF snakker man om fair play og likebehandling. Så kommer man til siste serierunde hvor fem lag kjemper om fire kvalifiseringsplasser, også slipper et lag å spille mot Tromsdalen på deres hjemmebane, sa nestleder i Bærum, Lars Johnsen, til Budstikka mandag.

Beklager ulemper

Forbundets opprinnelige plan var at kampen skulle spilles på Tromsøs hjemmebane, Alfheim.

– Vi følte vi hadde en elegant løsning, men da noen stilte spørsmål rundt det sportslige bestemte vi oss for å flytte den, sier Fisketjønn.

I en pressemelding fra NFF skriver de følgende:

«Hensynet til like konkurransevilkår veier tungt. NFF beklager de ulemper dette måtte medføre for lagene og deres supportere, særlig det at endringen skjer så tett opp imot kamptidspunkt.»

Foran siste serierunde ligger Mjøndalen på tredjeplass med 50 poeng. Fra Kristiansund på fjerdeplass og Ranheim på sjuendelass skiller det kun to poeng. Lagene fra 3.- til 6.-plass skal spille kvalifisering. 

Rykker ned?

Hønefoss og Alta står begge i fare for å rykke ned fra 1. divisjon. Søndagens møte i siste runde mellom lagene sendes kun på betal-TV.

Matchen sendes på C More Fotball kl. 12.00. Alle kampene spilles samtidig i den siste runden.

TV 2 Zebra sender kvaljagende Fredrikstads hjemmekamp mot opprykksklare Sandefjord. Øvrige kamper går på C Sports nettplattform.

Hønefoss klarer seg med poeng mot Alta, mens finnmarkingene må vinne bortekampen i Hønefoss. Nest-Sotra, som spiller borte mot nedrykksklare Ull/Kisa, er også i nedrykksfare før siste runde.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.