Talentleiren i Porsgrunn er med Norges mest talentfulle 14-, 15- og 16-åringer. Nå får Kristiansen skryt av landslagskeeper Rune Almenning Jarstein som deltok som mentor.

Equinors talentleire utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens helter.

- Thorbjørn har nivået inne

Midtstopperen fra Hamar fikk altså møte Rune Almenning Jarstein tirsdag. Jarstein spiller til daglig i Bundesliga-klubben Hertha Berlin, og har 60 A-landskamper for Norge.  

 – Jeg kom inn på Gutter-16-landslaget i år 2000 og jeg spilte en rekke U-landskamper før jeg debuterte på A-landslaget sju år senere. Det å kunne få være en del av en slik talentleir som dette bør være ekstra motiverende for alle som har ambisjoner om å bli en landslagsspiller. Thorbjørn og flere av de andre talentene har allerede nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Jarstein til fotball.no.

Drøye 100 spillere

På leiren deltar i overkant av 100 fotballspillere mellom 14 og 16 år.

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.   

I 2018 hadde NFF tre av fire aldersbestemte landslag i EM-sluttspill som en av få europeiske nasjoner. I år skal både G19 og J19 ut i sluttspill i sommer, mens U20 allerede deltatt i U20 VM.  

 – Det vises at det jobbes svært godt med spillutvikling i norsk fotball om dagen, fra breddeklubb og krets og opp til aldersbestemte landslag og toppklubb. Det lover ikke minst godt for fremtiden til A-landslagene våre, avslutter Grøttland. 

Jentesamling med to lokale

Jentene starter sin samling fredag, og Brumunddals Jennie Andersen er med på det som kalles skyggelandslaget for J16. Det samme er Storhamars Andrea Skarseth (født 2005). Hun skal være med for andre gang.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00