HA-sporten tok en telefon til HamKam-trener Vegard Skogheim og lurte på om han kunne sette et beløp på hva spillerstallen hans er verdt?
- Det tør jeg ikke svare på. Her er tilbud og etterspørsel avgjørende. Det blir som å selge hus. Hvis det er mange som ønsker å kjøpe det, går prisen opp, sier Skogheim og legger til med et smil:
- Stallen var nok verdt atskillig mer etter Ranheim-kampen enn etter matchen mot Kristiansund.

www.transfermarkt.co.uk

Om ikke Skogheim og HamKam har satt seg ned og regnet på verdien, er det andre som driver med slikt.
Det britiske nettstedet Transfermarkt har satt verdier på lag og spillere fra hele verden, og HamKam er intet unntak.
Verditaksten på HamKam-spillerne varierer fra 50.000- til 175.000 pund; det vil si om lag 453.000- til 1.586.000 norske kroner. Når vi forteller Skogheim at tallet på 18 HamKam-spillere er 17,2 millioner kroner, synes han det høres mye ut. Og det er jo grunn til å ta det hele med en klype salt.
- Det kan i hvert fall ikke være på det norske markedet. Vi får ta dette for hva det er, og det virker unektelig mer morsomt enn seriøst. Dette blir litt som en slags Playstation-sak, og det er jo artig at de har tatt med en som ikke er i A-stallen, sier Skogheim og tenker på Atle Tronsmoen som er priset til drøyt 450.000 kroner.
- Men seriøst; det er markedet som bestemmer. Jeg har et klart inntrykk av et ikke er spillernes marked lenger, sier Skogheim.

Slik er takseringen

Her er Transfermarkt vurdering på 18 av HamKam-spillerne.
175.000 pund (1.586.000 kr): Tore Andreas Gundersen, Emil Dale, Kristoffer Hagen, Aziz Idris, Håkon Aalmen, John Anders Rise.
125.00 pund (1.133.000 kr): Edmir Asani, Vegar Bjerke, Truls Jevne Hagen.
100.000 pund (906.000 kr): Anders Nedrebø.
75.000 pund (680.000 kr): Viktor Adebahr, Emil Sildnes.
50.000 pund (453.000 kr): Lars Øvernes, Oddbjørn Lie, Atle Tronsmoen, Fredrik Sjølstad, Erik Tønne og Niklas Solhaug.
 

Følg Elverum-HamKam her:
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.