Vegard Skogheim hadde ideen. Og spillerne tente på den. I går kveld startet HamKam-gutta med husvask og opprydding i garderoben. Etter hvert skulle sofaer og tv på plass også. Spillernes nye samlingssted skal pyntes så det innbyr til å komme flere timer før trening og at de gjerne blir igjen en god stund etterpå også.

- Vi skal få det litt bedre sammen. Med sofaer og tv skal vi gjøre garderoben til et samlingssted. Dette skal gjøre eierforholdet til klubben sterkere, sier Viktor Adebahr til HA-sporten.

Midtbanespilleren mener det er mye positivt som skjer i klubben nå. Både på og utenfor banen.

- Vi har gode treninger. Alle har gjort jobben godt i vinter. Og nå gjør vi dette grepet, sier Adebahr.

To slagord

HamKam-trener Vegard Skogheim understreker at han bare hadde ideen til prosjektet i garderoben. Utføringen skal spillerne stå for selv.

- De skal ha et møte hvor de skal bestemme et slagord som skal stå på innsiden av døra som de ser når de skal ut på trening. Og de skal ha et slagord som står på utsiden som de ser før de går inn i garderoben. Vi ønsker at alle skal stå mer sammen for laget og at spillerne skal få en djupere klubbfølelse, sier Skogheim.

Overnattet

Spillerne ble også igjen i garderoben i natt og overnattet der. Senere i kveld er det lagt opp til en sammenkomst på Briskeby hvor spillerne tar med seg sine nærmeste og ordner med mat og drikke til alle sammen.

- Det er ikke noe fasit på hvordan man driver teambuilding, men vi følte det skulle begynne der hvor vi er mest. Nemlig i garderoben, sier Skogheim.

Han tror ikke det er mulig å få tilbake den gode gamle klubbfølelsen som levde på 70- og 80-tallet, men han er likevel opptatt av at spillerne bør ha et nærere forhold til klubben de spiller for enn vi ofte får inntrykk av at mange har.

- På 70- og 80-tallet kom spillerne i HamKam fra Hamar og de i Brann fra Bergen, men etter hvert som pengene kom inn i bildet, ble det annerledes. Det å være fotballspiller på høyest mulig nivå er det viktigste nå, og selv om den gode gamle klubbfølelsen er borte, kan spillerne ha et forhold til klubben likevel, sier Vegard Skogheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.