Vegard Skogheim hadde ideen. Og spillerne tente på den. I går kveld startet HamKam-gutta med husvask og opprydding i garderoben. Etter hvert skulle sofaer og tv på plass også. Spillernes nye samlingssted skal pyntes så det innbyr til å komme flere timer før trening og at de gjerne blir igjen en god stund etterpå også.

- Vi skal få det litt bedre sammen. Med sofaer og tv skal vi gjøre garderoben til et samlingssted. Dette skal gjøre eierforholdet til klubben sterkere, sier Viktor Adebahr til HA-sporten.

Midtbanespilleren mener det er mye positivt som skjer i klubben nå. Både på og utenfor banen.

- Vi har gode treninger. Alle har gjort jobben godt i vinter. Og nå gjør vi dette grepet, sier Adebahr.

To slagord

HamKam-trener Vegard Skogheim understreker at han bare hadde ideen til prosjektet i garderoben. Utføringen skal spillerne stå for selv.

- De skal ha et møte hvor de skal bestemme et slagord som skal stå på innsiden av døra som de ser når de skal ut på trening. Og de skal ha et slagord som står på utsiden som de ser før de går inn i garderoben. Vi ønsker at alle skal stå mer sammen for laget og at spillerne skal få en djupere klubbfølelse, sier Skogheim.

Overnattet

Spillerne ble også igjen i garderoben i natt og overnattet der. Senere i kveld er det lagt opp til en sammenkomst på Briskeby hvor spillerne tar med seg sine nærmeste og ordner med mat og drikke til alle sammen.

- Det er ikke noe fasit på hvordan man driver teambuilding, men vi følte det skulle begynne der hvor vi er mest. Nemlig i garderoben, sier Skogheim.

Han tror ikke det er mulig å få tilbake den gode gamle klubbfølelsen som levde på 70- og 80-tallet, men han er likevel opptatt av at spillerne bør ha et nærere forhold til klubben de spiller for enn vi ofte får inntrykk av at mange har.

- På 70- og 80-tallet kom spillerne i HamKam fra Hamar og de i Brann fra Bergen, men etter hvert som pengene kom inn i bildet, ble det annerledes. Det å være fotballspiller på høyest mulig nivå er det viktigste nå, og selv om den gode gamle klubbfølelsen er borte, kan spillerne ha et forhold til klubben likevel, sier Vegard Skogheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00