• Franck Semou måtte sy flere sting i bakhodet etter angrepet. FOTO: Asgeir Høimoen

Hendelsen fant sted utenfor Briskeby fredag kveld, og medførte et større oppbud av politi og ambulanse på stedet. 

Slått med hammer

- Det er brakt på det rene at to personer har gått til angrep på en HamKam-spiller. Han ble slått i hodet med en gjenstand. Vi etterforsker saken som en alvorlig voldsepisode, sier fungerende stasjonssjef ved Hamar politistasjon Audun Fremstad.

Semou beskriver episoden slik: 

- Jeg var på vei hjem fra trening da to stykker kom mot meg utenfor Briskeby. De spurte om jeg kjente en eller annen, men jeg svarte at jeg ikke visste, og at jeg ikke er herfra. Idet jeg sa det tok han ene tak i meg og la meg i bakken, før han andre kom bakfra og slo meg i hodet med noe. På det tidspunktet visste jeg ikke hva det var. Så dro jeg meg løs og så at han sto med en stor hammer i hånden. Det var da jeg merket blodet fosse nedover hodet mitt. Jeg spurte hvorfor de gjorde det, men de svarte ikke, så jeg gikk tilbake til Briskeby, forklarer Semou.

Uvisst motiv

Hvorfor Semou ble angrepet vet ikke politiet ennå.

- Vi har ingen formening om hva som er foranledningen. Det er ingenting som tyder på slåsskamp eller uoverensstemmelser mellom partene, sier Fremstad. 

- Så det er snakk om blind vold?

- Det er ingen relasjon mellom gjerningsmennene og fornærmede. Da kan man tenke kategori blind vold, og hvorfor han. Det er også naturlig å tenke at det kan være noen andre som ligner på han, som de har vært ute etter og bommet på. Vi kjenner ikke til motivet. Det kan tyde på at han er helt uskyldig oppi det her, sier Fremstad. 

Ønsker tips

Politiet har ikke pågrepet gjerningsmennene og ønsker nå tips fra publikum. 

- Vi har avhørt vitner allerede, uten at det har resultert i noe ennå. Vi søker etter hvem det er og er derfor ute etter tips. Vi er veldig avhengig av vitner, sier Fremstad. 

Semou tilbrakte natten på sykehus, der det ble påvist at han hadde pådratt seg kraniebrudd. 

Sesongen over for Semou

Semou har vært av HamKams beste spillere denne sesongen, men dansken spiller ikke mer denne sesongen.

- Jeg spiller ikke mer i år. Men det er ikke det viktigste nå. Det viktigste er å bli frisk igjen. Etter dagens kamp mot Hønefoss reiser jeg hjem til Danmark. Jeg er sykemeldt i to uker, men legene sier jeg bør holde meg i ro i en måned, to måneder eller lenger tid, sier Semou, som etter forholdene har det bra.

- Jeg hadde store smerter i hodet i går, og slet veldig med å sove. I dag er det mye bedre, sier HamKams midtbanespiller.

Les også
SPORT DIREKTE: Følg Hønefoss - HamKam fra klokken 16.00.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00