Statistikk kan brukes til så mangt. Og du finner ofte det du ønsker om du graver djupt nok. Men HA-sportens undersøkelse viser i hvert fall at HamKam er et lag som er svært revansjelystent etter stortap. Og siste ble det jo 1-5 mot Kristiansund.
* 2004: 5-1 hjemme mot Molde etter 0-5 borte mot RBK.
* 2005: 2-1 hjemme mot Odd etter 0-4 borte mot RBK.
* 2006: 3-0 hjemme mot Sandefjord etter 0-4 borte mot Stabæk.
* 2007: 5-0 hjemme mot Tromsdalen etter 1-6 borte mot Glimt:
* 2008: 2-2 hjemme mot Glimt etter 0-4 borte mot RBK.
* 2011: 2-2 hjemme mot Glimt etter 0-4 borte mot Sundet.
* 2012: 3-0 hjemme mot Alta etter 0-5 borte mot Hødd.
* 2012: 3-0 bort mot Notodden etter 0-5 hjemme mot KIL.
* 2013: 1-0 borte mot KIL etter 0-3 borte mot FFK.
HamKam-trener Vegard Skogheim har aldri vært statistikkens mann. Og han har ofte en munter replikk på lager.
- Da lønner det seg å tape mye da, så vinner vi i hvert fall kampen etterpå. flirer han.

Sånn er idretten

Samtidig er han ikke overrasket over statistikken.
- Vi er vel ikke noe annerledes enn andre, så når vi har gått på en smell så vil vi snu det. Sånn er det vel gjerne i idretten. Det blir jo veldig ydmykende hvis du taper mye. Da har alle lyst til å reise kjerringa, så det blir mer skjerping. Jeg skulle ønske det ikke var sånn, for da slapp vi kanskje de store tapene, sier han litt mer filosofisk.
Han legger også til:
- Jeg tror ikke dette er noe unikt for oss. Jeg tenker heller ikke så mye på det. Jeg slår meg i hvert fall ikke til ro med det. Vi møter sikkert et skjerpet lag som fikk en bra start på høstsesongen da de vant den siste kampen før ferien, sier Skogheim.

Skummel statistikk

Men han melder om god stemning og bra nivå på treningsfeltet.
- Jeg føler vi er oppe på et nivå som er akseptabelt, men apropos statistikk. Jeg tror ikke vi har vunnet en tv-kamp i år. Hva skjer da? spør Skogheim.
 

Vi gir deg ekspertkommentarer før kampen, i pausa og etter kampen. Se her fra klokka 18.50:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.