HAMAR (HA): De grønnhvite leverte en bra vårsesong, men fra rundt ferien og utover har det svingt. Veldig.

5-1-seieren over Stabæk på Nadderud var blant høydepunktene. Tapet for bunnlaget Follo var kanskje kurvens bunnpunkt.

- Jeg skulle gjerne sett at noen som tar steget formmessig og prestasjonsmessig går videre. Det har vært litt at en har vært god i to kamper og blitt borte, og så en annen i tre kamper og blitt borte. At man hele tiden har stigning har jeg savnet litt. Derfor har vi hatt litt ustabile resultater også, sier Skogheim.

HamKam-treneren mener en del av grunnen kan være at det er for få ledertyper i laget.

- Det kan være noe der. Det vanskeligste for en leder er å finne ut hva som skjer i hodet på folk. Derfor har vi andre til å ta seg av det. Det er vanskelig å svare på. Det vi vet, er at det ikke er nok ledere der. Om det har en sammenheng med ustabilitet er vanskelig å stadfeste når vi ikke har noen tall på det.

(Artikkelen fortsetter)

Vi sender TV live før kampen, i pausa og etter kampen

Uvant toppscorerrolle

I kveld kommer Sandefjord på besøk på Briskeby. Begge lag trenger poeng for å henge med.

HamKam har trøblet med å score nok mål. Laget har tre toppscorere med fem mål hver seg; Tore Andreas Gundersen, Emil Dahle og Viktor Adebahr.

At sistnevnte innehar den tittelen, er ikke vanlig kost. To ganger har han scoret seks mål på en sesong. Det skjedde for Ull/Kisa i 2. divisjon i 2010 og 2011.

- Fem mål er jeg fornøyd med. Det er ikke ofte jeg scorer fem-seks mål, og forhåpentlig kommer det noen til, sier Adebahr.

- Det spiller ingen rolle hvem som scorer, men vi skulle gjerne hatt noen flere mål fra flere av oss, fortsetter svensken, som mener HamKam hjemme på Briskeby må gå for tre poeng i det han spår som en tøff og jevn kamp mot Sandefjord.

Vegard Skogheim vil ikke omtale mangelen på en klarere toppscorer som frustrerende.

Ganske lik poengfangst

- Nei, men vi skulle hatt en som var godt over ti-tallet. Vi hadde det i fjor, men lå på omtrent like mange poeng likevel. Så vi vet ikke om det ville vært noen forskjell i poeng.

I fjor dunket duoen Gundersen og Lehne Olsen inn mål. I år er den ene borte mens den andre har slitt med skader og sjukdom.

- Som Gundersen selv sier har han ikke hatt noen optimal sesong. Sånn er det. Selvtilliten kommer med mål. Hvis de ikke kommer begynner man å jage. Det blir vanskelig å tenke enkelt og enkelt å tenke vanskelig.

 

Følg kampen her

 

 

 

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00