• SAVNER SJEFER: Kent Bergersen (t.h.) og Chris Twiddy merker savnet av klare ledertyper i HamKam-laget.
    FOTO: Håkon T. Kristiansen

Lørdagens 1-1-resultat borte mot Stjørdals-Blink var HamKams 10. uavgjortkamp for sesongen, og sjette 1-1-kamp.

Både trener Kent Bergersen og daglig leder Stein Arne Ingelstad er klare på hva laget trenger.

- Må ikke kunne trikse 112 med hælen

– Vi så mot Aalesund 2 (4–4) at vi manglet en leder som tok tak i laget før det var for sent. Jeg tror vi har gode nok fotballspillere i dag, men mangler en soleklar sjef, sier Ingelstad.

Selv om HamKam åpnet best og styrte kampen mot Blink lørdag mistet de kontroll – igjen. 

– Det sprakk opp de siste ti minuttene før pause. Og så fort vi datt ut av strukturen ble det kaos. Vi fikk panikk og måtte bare slå fra oss ballen. Det er skuffende, sier Bergersen.

Derfor ser ikke duoen kun etter de aller beste fotballspillerne, men også spillere som kan bidra på og utenfor banen.

– En spiller må nødvendigvis ikke kunne trikse 112 med hælen. Vi ser etter en som kan ta tak i internjustisen i gruppa, sier Ingelstad.

Bergersen var ikke fornøyd med kampen mot Blink, og mener han har sett akkurat det samme tidligere denne sesongen.

– Vi har fått en del svar undervegs denne sesongen, og det samme går igjen. Det går på lagånden, evnen til å pushe hverandre og være sterke nok som lag, sier treneren og fortsetter:

– Det kreves noe spesielt å vinne denne type kamper som står og vipper. Det har vi ikke i laget akkurat nå. Jeg tror kanskje ikke det holder med å hente inn kun én ledertype, sier Bergersen.

Ajeti eneste matchvinneren

Lørdagens beholdning var 1-1-scoringen til Bajram Ajeti. Saksesparket var utsøkt.

Se Ajetis akrobatiske scoring her!

Bergersen mener Ajeti har egenskapene til å kunne vippe slike jevne kamper i Kammas favør, og vil ha flere som spissen.

– Vi vinner kampene hvor vi er mye bedre enn motstanderne, men når det blir krig og vi må ta ut det lille ekstra for å vinne har vi ikke det som skal til. Vi trenger enkeltspillere som kan være matchvinner i begge endene av banen. Bajram er en sånn type, det viste han igjen mot Stjørdals-Blink, sier Bergersen.

Vil vurdere keeperbytte 

I andre enden av banen hadde keeper Borger Thomas nok en utfordrende dag på jobben. Den innleide Strømsgodset-målvakten var uheldig på 1-0-scoringen og fikk viktig hjelp av John Anders Rise som reddet på streken på overtid.

Juniorkeeper Lars Jendal har fått mye tid på benken denne sesongen, men kan få sjansen fra start allerede mot Kongsvinger neste helg.

– Når man låner en keeper er det for at han skal få matching, men dette vurderer vi hele tiden. Det kan hende Lars får stå, sier Bergersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.