Hamar Arbeiderblads fotballmagasin Corner sender fra HamKams trenings på Briskeby denne gangen. Det store spørsmålet er jo hvordan HamKam løser problemet med at førstekeeper Lars Øvernes må sone for tre gule kort. Og det har vært en liten usikkerhet i om klubben ville satse på andrekeeper Emil Holst siden han bare er 16 år. Keepertrener Ivar Rønningen (37) har nemlig også blitt sett på som et alternativ.

Men i ukas Corner-sending avfeier HamKam-trener Vegard Skogheim all tvil:

- Keepereplassen er den sikreste plassen på laget vårt til mandagens kamp. Emil Holst er vår andrekeeper. Og han står i mål i denne kampen, sier Skogheim.

Han mener det heller ikke er noen grunn til å bekymre for dette valget.

- Vi ser ingen fare i å putte inn Emil Holst. Vi skal støtte ham fram mot kampen. Og blir det noen feil, så skal vi hjelpe ham gjennom det også. Det er mange andre på banen som gjør feil også. Dommeren gjør feil og jeg gjør feil, sier Skogheim og avslutter det hele med et godt idrettsuttrykk:

- Er du god nok, så er du gammel nok.

Skogheim debuterte for øvrig selv i en treningskamp som 16-åring, men den første seriekampen spilte han først som 17-åring.

- Keeperplassen er jo litt spesiell. Du står alene bak der, men Emil er tøff. Han takler med henda. Det hadde ikke jeg gjort. I tillegg er han en skuddstopper, sier Skogheim.

Emil selv gleder seg veldig over å få tillit mot Bodø/Glimt.

- Det blir gøy å få sjansen. Det er det jeg har gått og ventet på.

- Hvor klar er du?

- Jeg er så klar som jeg kan bli nå, sier den unge HamKam-målvakten.

I tillegg til intervjuene med Skogheim og Holst er Marcus Pedersens skade fra landslaget et tema i denne ukas Corner. Det samme er HamKams sjanser for direkte opprykk og kvalifisering hvor statstikkorakel Roger Synstad forteller om de ulike variablene.

 

Se Corner her:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00