HamKam var bedre enn Elverum i første omgang. Til pause ledet grønnbuksene fortjent 1-0 etter Christopher Mbambas lynraske åpningsmål.

Etter hvilen byttet lagene roller. Elverum overtok kommandoen, og to kjappe scoringer midtveis i omgangen ga de hvite og svarte 2-1-triumf i treningskamp-derbyet ved Glomma.

Sånt får ikke HamKam-trener Kent Bergersen til å smile. 

- Vi er ikke noe glade i å tape fotballkamper, så jeg synes ikke dette var noe hyggelig, sier han.

Bekymret

HamKam mistet initiativet totalt etter hvilen. Slitne HamKam-bein bekymrer Kamma-sjefen.

- Det bekymrer meg litt at vi begynte å se slitne ut etter pause, innrømmer Bergersen og fortsetter:

- Da sprakk vi opp i den defensive strukturen, og vi var ikke like kompakte som i første omgang. Vi ble lange som lag, og da løp Elverum fortere og mer enn oss. Slik skapte de sjanser, og slik vant de kampen.

Forrykende åpning

Men det var HamKam som startet best, og etter knappe tre minutter sendte spiss Marius Holt av gårde en kanon fra 25 meter. Elverum-keeper Fredrik Tervaniemi måtte gi en panisk retur, og Christopher Mbamba omsatte enkelt nedfallsfrukten i 1-0.

Like etter 1-0-scoringen var Mbamba på farten igjen, men Hverken Holt eller Henrik Lehne Olsen maktet å kjempe inn 2-0 etter den svenske angriperens råsterke forarbeid.

Noen sekunder senere gikk Mbamba og målvakt Tervaniemi etter samme sprettende ball. Mbamba løp raskest, og Tervaniemi dundret inn i HamKam-spissen uten å nå ballen. Mens HamKam-benken skrek etter straffespark, vinket dommeren spillet videre.

- Vi starter bra og får en veldig positiv start på kampen. Vi får et tidlig mål og skaper et par farligheter i tillegg, og vi står relativt bra defensivt i første omgang, oppsummerer Bergersen.

Elverum snudde kampen

HamKam sto dårligere bakover etter hvilen, men defensiven kan umulig klandres for Elverums utlikning. Peder Nersveen banket til fra godt over 30 meter, og ballen duppet ned bak HamKam-keeper Tor Torgersen.

Noen få minutter senere satte Erlend Persgård inn 2-1, og selv om Bergersen satte inn Kristoffer Hagen som midstopper og la om fra 4-4-2 til 3-5-2, maktet HamKam aldri å komme tilbake.

- Elverum tar over og ruller opp sjanse etter sjanse i andre omgang. Det er fortsatt mye å jobbe med, konkluderer Bergersen.

I HamKam-målet fikk Tor Torgersen sjansen mot Elverum. Fredrik Sjølstad sto over kampen etter en neseoperasjon, mens Truls Jevne Hagen var syk. Daniel Bekkevold og Tobias Ødegård var ute med smerter i henholdsvis rygg og ankel.

HamKams lag: Tor Torgersen - Aleksander Woo Enger, Syver Karlsen, Osei Oviasu, John Anders Rise - Henrik Lehne Olsen (Kristian Eriksen fra 72.), Aziz Idris, Mikkel Frankmo (Kristoffer Hagen fra 72.), Sondre Jacobsen - Christopher Mbamba, Marius Holt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.