Det så greit ut på Briskeby lørdag. 2–0 hjemme mot et ungt Vålerenga 2 var omtrent slik det burde være. Jeg registrerer at noen klager over at HamKam drøyer tida på 2–0 hjemme mot et juniorlag, men glem nå det, da. Det handler stort sett bare om få disse tre poengene i hver eneste hjemmekamp, så da får vi jaggu tåle at ubetydelige stilpoeng blir deretter.

Varsku fra Alta

Men når Alta kniper Skeid borte, er det en klar beskjed om at de blir med i toppen resten av sesongen.

Riktignok misset Oslo-laget flere store sjanser i første omgang, men Alta har egenskapen til et topplag: Å sette sjansene de får.

Det var akkurat det de gjorde denne gangen også. Og mens HamKam røk 4–0 mot Tom Nordlies gutter borte, i en kamp som åpenbart betydde mye for Nordlie selv både før og under kampen, sikret Alta tre poeng selv om det ikke sto i stil med spill og sjanser ifølge rapportene.

Vegard Braaten scoret selvsagt igjen for Alta. Det er med andre ord ikke rom for feilskjær for HamKam.

Yabré en fin kaptein

Med kapteinen Franck Semou ute – i første omgang i en måned – så er det i aller høyeste grad behov for en ny midtbanespiller med gode defensive kvaliteter.

At kapteinsbindet ble gitt videre til Francoise Yabré fungerte utmerket. Fjorårets kaptein sto fram akkurat slik du forventer at en kaptein skal gjøre. Med pondus og engasjement. Det så bare ut som ansvaret hevet midtstopperen.

En så stolt spiller som Yabré ble sikkert litt såret også da Semou fikk kapteinsansvaret før denne sesongen.

Det var et forsøk fra Kevin Knappen på å få mer ut av Semou i en vanskelig periode med overfallet i fjor høst og i forkant av rettssaken, men Semou er ikke typen som sier noe særlig ute på banen.

Med bindet på Yabré igjen, fikk HamKam også en kaptein som dirigerte og ga gode beskjeder.

Truls Jevne Hagen kunne også vært et bra alternativ, men nå er det mest naturlige at Yabré får kapteinsansvaret resten av sesongen.

Defensiv midtbanespiller

Spilleren Semou må likevel erstattes.

Truls Jevne Hagen kan gjøre en god jobb sentralt, men er kanskje enda bedre på høyrekanten.

Petter Vaagan Moen kan sikkert flyttes inn sentralt, men han er aller best ute til venstre nå.

Simen Bolkan Nordli er en allsidig spiller som er tilbake, men han har flere offensive enn defensive fibre.

Det betyr at en defensiv sentral midtbanespiller er sterkt ønsket på Briskeby.

HamKam har simpelthen ikke råd til å mislykkes med opprykk denne sesongen. De har så mange gode unge spillere som er klare for å ta steget nå og optimismen rundt klubben er på vei tilbake, at avgjørende feil må unngås.

Spiss også

Heldigvis leverer Ivar Sollie Rønning stadig mål, men en skade der vil også være ekstremt uheldig når vi ser hvor mye Kevin Beugre sliter foran mål.

Det er litt rart å se hvor bra han kan være på trening, men når ivorianeren får sjansen i kamp så ser det ut som han stivner helt i avslutningsøyeblikket.

Det handler selvsagt mye om selvtillit. Kanskje mest om det, men også litt om at han ikke er den naturlige målscoreren i trange posisjoner med dårlig tid.

Vi må huske på at mange av målene han scoret for Hønefoss kom etter overganger hvor han løp fra fireren som sto høyt.

I HamKam møter han alltid et forsvar som ligger lavt.

Ikke råd til å la være

Så for å være helt trygg på opprykket, trengs det både en god sentral midtbanespiller og en god spiss.

Spørsmålet blir hvor mye penger som blir gjort tilgjengelig. Og hvor gode spillere det er mulig å få tak i til den prisen.

Med 29 poeng etter halvspilt serie og ett poengs forsprang på Alta, ser det selvsagt bra ut, men finnmarkslaget har gjort det akkurat så ubehagelig for investorene på Briskeby, at de ikke har råd til å la være å forsterke laget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.