HAMAR (HA): HA-sporten har regnet ut dette basert på samtaler med Norsk Toppfotball om medieavtalen, Sarpsborg 08, som har fersk erfaring på områ­det, og en antatt sponsor- og publikums økning på Briskeby neste år som følge av et mulig opprykk.

Gjennom medieavtalen kan HamKam regne med minst 3,5 millioner kroner ekstra i inntekter i eliteserien sammenlignet med det å rykke opp fra 1. divisjon. Her kan det bli enda mer hvis HamKam gjør en god sesong i eliteserien.

Videre er det grunn til å tro at HamKam kan øke publikumssnittet sitt fra rundt 1.900 tilskuere i år til rundt 3.000 tilskuere i eliteserien. Med en liten økning av billettprisen også fra dagens 150 kroner, er det ikke å ta i å regne inn 1,5 millioner kroner ekstra i publikumsinntekter.

Mest på spons

Den viktigste posten blir trolig sponsing. Her henter HamKam ut åtte millioner kroner i dag.

Hvis HamKam klarer å sette sammen et spennende lag som også sponsorene liker, er det grunn til å tro at Finn Paulsen & co. vil klare å selge for fire-fem millioner kroner.

I sum snakker vi da om ti millioner kroner høyere inntekter enn det HamKam drar inn i år.

– Jeg synes dette er komplisert. Og jeg vil uansett ikke være interessert i å gamble med for høye inntekter i en slik situasjon, sier Paulsen til HA-sporten.

– Men egentlig liker jeg ikke å snakke om dette i det hele tatt nå. Vi får ta det etter sesongen, sier han.

Han er likevel enig i HA-sportens resonnement på at det er en del ekstra å hente på å spille på øverste nivå.

– Det er klart det er lettere å selge produktet hvis jeg får investorer til å hente tre gode spillere som hever HamKam. Dette handler om tre ting: Produkt, marked og selger, sier Paulsen.

Skistad bekrefter

Leder i Norsk Toppfotball, Boye Skistad, bekrefter at forskjellen på 1. divisjon og eliteserien ligger på rundt 3,5 millioner kroner gjennom medieavtalen.

– Dette er en estimert sum med 2013-tall. Når det gjelder 2014 er det noen usikre faktorer. Det går på at alle avtalene ikke er ferdigforhandlet, men vi hå­per på minst like gode avtaler for 2014, sier Skistad.

Daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, går også spennende dager i møte. De kjemper for å beholde plassen i eliteserien.

Han kjenner livet både i 1. divisjon og eliteserien, og mener at en forskjell på 3,5 millioner gjennom medieavtalen hø­res fornuftig ut.

– Vi har et totalbudsjett på 30 millioner kroner, hvor sponsorbudsjettet utgjør halvparten. Sponsorbudsjettet er ganske likt for oss i de to øverste divisjonene. Den største variabelen, spesielt i Tippeligaen, er plasseringsbonusen. Den er best betalt i dette systemet, sier Olsen, og legger til:

– I tillegg kommer selvfølgelig økte publikumsinntekter med spill i Tippeligaen, sier Richard Olsen.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.