HamKam - Viking 2-3 (2-0)


- Vi må være mer kyniske, og vi må være mer effektive. 

Det sier Kevin Knappen etter kampslutt på Briskeby til HA-sporten, før han fortsetter;
- Jeg er fornøyd med 1.omgangen, og vi går ut i 2.omgang med et mål om å score et til og drepe kampen. Dessverre for vår del gir vi bort to enkle mål og inviterer Viking inn igjen i kampen. Viking er mye giftigere enn oss, og det straffer seg, sier han. 


Det så lenge ut til å bli en festkveld denne tirsdagen da HamKam tok i mot Viking. Hjemmelaget var påskrudd og allerede etter tre minutter fikk Simen Bolkan Nordli sjansen fra rundt 20 meter på frispark - dessverre gikk den over mål for Ottestad-gutten. 

Etter en stor sjanse andre veien skulle derimot scoringen komme. Abubakar Ibrahim sendte en nydelig stikker til Ivar Sollie Rønning som tok ned kula på brystet og sendte Hamkam i ledelse, 1-0.

Etter scoringen var det nokså jevnspilt før Hamkam igjen var frampå. Simen Bolkan Nordli ble spilt opp av Vaagan Moen og via et Viking-bein gikk kula i mål, 2-0 til Hamkam etter 24 minutter spilt. 

Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake og Viking fikk sine sjanser. Nærmest var Usman Sani Sale Hassan som satt ballen i nettet, heldigvis for HamKam ble målet annulert for Offside. HamKam fikk også sine sjanser mot slutten av de første 45. En meget god Kristian Lønstad Onsrud fikk avslutte fra rundt 20 meter mot et ryggende Viking-forsvar, litt til side for Viking-målet. HamKam gikk til pause med ledelse 2-0 og en meget bra spilt 1.omgang.

Blytung 2.omgang

Etter hvilen skulle det derimot bli tøft for grønnbuksene. Allerede etter 4 minutter kom reduseringen. Defensivt rot, som man har sett før i sesongen ble igjen avgjørende og Kristian Thorstvedt satt ballen i mål bak Jarosinski. Og Viking fortsatte presset. Like etter skulle nemlig hele ledelsen bli spist opp. Igjen fikk HamKam-forsvaret problemer med å håndtere Kristian Thorsvedt som knuste Lars Brotangen i en duell og ballen gikk i mål bak Jarosinski, 2-2.

Etter å ha sett tannløse ut de første tjue av 2.omgang fikk HamKam vasket fram en bra målsjanse. Et frispark fra Simen Nordli endte opp midt i feltet og kaptein-Egeris dundret til på halv-volley i tverrligger og over.

Det så lenge ut til å gå mot poengdeling på Briskeby, men så skjedde det som måtte skje. Claes Philip Kronberg fikk ut av ingenting ballen på 20 meter og hamret kula langs gresset i lengste hjørnet. Viking tok dermed med seg alle tre poengene og klatrer til 2.plass på tabellen, mens HamKam fortsatt klamrer seg til den siste trygge plassen. 


Før kampen

Fem kamper uten seier forteller at HamKam ikke har storformen inne. Heller ikke noen ny spiss er på plass. HamKam jobber på spreng i spissjakten.

– Vi jobber på spreng for å få på plass en ny spiller eller to. Nå har vi ikke det på plass mot Viking, så det får vi ta senere, sier HamKam-trener Kevin Knappen.

Viking, som er motstander, er i god form. Fire strake seiere, sier det aller meste. 

Med HamKam er det nesten motsatt. På de siste fem kampene, har det kun blitt ett poeng, uten at det gjør noe med nattesøvnen til treneren.

– Det er klart vi hadde ønsket oss det annerledes. Slik er det ikke. Vi har hele troppen skadefri og vi skal bite godt fra oss. Før kampen går vi gjennom det Viking har prestert. Jeg føler jeg vet hva som trengs, så får vi se om det holder til poeng mot laget fra Stavanger, sier Knappen.NB! Klikk på linken ved siden av og hør hva sportsredaktør Rune Steen Hansen mener.

Lagoppstilling Viking (4-3-3): Amund Wichne - Viljar Helland Vevatne, Markus Lund Nakkim, Claes Philip Kronberg, Rolf Daniel Vikstøl - Fredrik Torsteinsbø, Johnny Furdal, Kristian Thorstvedt - Tommy Høiland, Andrê Saltvold Danielsen, Usman Sani Sale Hassan.

Lagoppstilling HamKam (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Nicolas Mickelson, Jacob Egeris Pedersen, Lars Brotangen, Ruben Alegere - Sondre Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Petter Vaagan Moen, Simen Bolkan Nordli, Abubakar Aliyu Ibrahim - Ivar Sollie Rønning.

Saken oppdateres!


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00