HamKam slo Molde 2 borte forrige helg, men først hadde grønnbuksenes 2-0-ledelse blitt til 2-2 på Aker stadion.

Serierunden før ledet Kamma to ganger mot Brumunddal på Briskeby - uten å greie å vinne.

I vår rotet HamKam bort totalt åtte poeng etter å ha ledet mot både Strindheim, Brumunddal, Florø og Rødde.

- Surrer det til igjen

HamKam slo riktig nok midt på treet-laget Strindheim 3-2 på Briskeby søndag, men historien kunne fort vært en annen. Før Osei Oviasus herlige cornerscoring tre minutter før slutt hadde HamKam nemlig ledet 2-0 til pause og mistet ledelsen i en panikkartet andreomgang.

HamKam-trener Kent Bergersen synes det er vanskelig å gi svar på hvorfor et HamKam-lag i førersetet mister styringa gang etter gang etter gang.

- Vi surrer det til igjen, slår han fast i HATV-intervjuet øverst på siden.

Hør HamKam-sjefens forklaring på lagets ledelseskompleks i videointervjuet!

Solid førsteomgang

HamKam tok tak i kampen fra start og produserte flere brukbare sjanser i første halvdel av omgang nummer én. Men Fredrik Sjøsltads suser traff stolpen, Adnan Haidars knallharde langskudd ble fistet over, og Aziz Idris greide ikke å beine en corner i nettet fra bakre stolpe.

Etter 25 minutter fikk endelig uttelling. Aziz Idris fant Rytis Leliuga med en glimrende crosser, og venstrekanten fintet seg lekent innover i banen, før han til slutt dro seg rundt keeper og løftet inn 1-0.

Bajram Ajeti rakk å brenne en meget god sjanse over tverrliggeren før spissmakker Valentin Blaka lyktes bedre. Idris' skudd fra høyre ble reddet, men Blaka fanget opp returen og sørget for at HamKam ledet 2-0 etter 45 svært overbevisende minutter.

...så glapp det

HamKam ble noe mer forsiktige etter sidebyttet, og gjestene kom inn i kampen. Et par farlige HamKam-kontringer kunne riktig nok fort punktert kampen, men etter 67 minutter skapte isteden Strindheim spenning. Aziz Idris laget et uheldig straffespark, og Stian Romslo Torgersen sendte Borger Thomas til feil hjørne og trillet inn bortelagets redusering.

Med tolv minutter igjen på kampuret kom også utlikningen. Truls Jevne Hagen fant roen med ballen på høyresiden og mistet den i farlig posisjon. Høyrebackens rop om frispark ble ikke hørt, og da Anders Rye ble spilt igjennom og scoret 2-2, ropte HamKam-forsvaret på offside.

Oviasu avgjorde

HamKam slet med å ta tilbake initiativet i kampen etter utlikninga, men tre minutter før slutt skaffet grønnbuksene et sjeldent hjørnespark. På bakerste stolpe steg Osei Oviasu innbitt til værs og kjempet den avgjørende 3-2-goalen så vidt over mållinja.

- Det er vel sagt tidligere på Hamar: Den var ikke lenge inne, men det var lenge nok til at det ble tre poeng. Så det må vi være fornøyde med, smiler Bergersen i HATV-intervjuet øverst på siden.

HamKams lag (3-5-2): Borger Thomas - Osei Oviasu, Kristoffer Hagen, John Anders Rise - Truls Jevne Hagen, Adnan Haidar (Henrik Lehne Olsen fra 86.) , Aziz Idris, Fredrik Sjølstad, Rytis Leliuga - Valentin Blaka (Kristian Eriksen fra 90.), Bajram Ajeti.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.